x
Annonce
Erhverv

Nye butikslokaler midt på TBT-gaden: - De bliver lette at leje ud, siger ejendomsmægler

Albanikarréen har butikslokaler i gadeniveau og boliger ovenover. Her set fra Overgade med Vestergade og Odense Rådhus i baggrunden. Foto: Nordicals
Udlejningen af erhvervslokaler ved Albani Torv og Fisketorvet i de nye ejendomme på den lukkede Thomas B. Thriges Gade i Odense er skudt i gang. Erhvervsmægler Christopher Bøje fra Nordicals forventer, at lokalerne vil være meget attraktive.

Restauranter, butikker og liberale erhverv, der drømmer om at placere sig midt i Odense nye bydel på den lukkede Thomas B. Thriges Gade, kan nu se, hvad de får for pengene.

Nordicals Erhvervsmæglere har sat udlejningen af de tre store karréer Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset i gang. Og som navnene antyder ligger lejemålene i de store ejendomme, der er skudt op ved Albani Torv, Fisketorvet og Nørregade lige midt i byen.

- Vi har allerede haft forespørgsler fra restauranter og store butikskæder, fortæller ejendomsmægler Christopher Bøje, som understreger, at han ikke kan afsløre, hvem der har vist interesse for at slå sig ned i de nye lokaler.

- Men det, jeg selv kunne forestille mig, ville være nogle butikker, som gerne vil være markante i gadebilledet, restauranter og nogle butikker, som kan trække noget spændende til byen, siger han.

Annonce

Lejemålene

Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset er opført og ejet af AP Pension.

Ejendommene indeholder primært boliger, men nede ved gadeniveau er der erhvervslokaler.

Fisketorvskarréen – kan bruges til detail og restaurant.

Albanikarréen – kan bruges til detail, kontor og restaurant.

Nørregadehuset – kan bruges til detail og restaurant.

Læs mere om lejemålene: www.nordicals.dk

Forskellige priser

Lejemålenes størrelser kan justeres efter behov. I stueetagen kan restauranter og butikker flytte ind i lokaler på mellem 100 og 1200 kvadratmeter med direkte adgang til gaden. På første sal kan liberale erhverv som for eksempel et advokatkontor få lokaler på mellem 70 og ca. 500 kvadratmeter.

Priserne varierer, men eksempelvis ligger den årlige leje for et kontor på 70 kvadratmeter i Albanikarréen på godt 8000 kroner plus moms om måneden. En butik i stueetagen starter på 40.000 kroner om måneden for bedste beliggenhed i Fisketorvskarréen.

En af de helt centrale placeringer bliver i de lokaler, der vender direkte ud til den genskabte forbindelse mellem Vestergade og Overgade, som indtil 2014 var skåret over af Thomas B. Thriges gades fire spor med omkring 25.000 biler i døgnet. Fremover bliver det nye fodgænger-areal mellem de to gader rammet ind af Albanikarrén og Fisketorvskarréen.

Det var præcis dét område, der oftest blev trukket frem som argument for at sætte byomdannelsen i gang, sådan som Odense Byråd besluttede det i 2008. Den overskårne by skulle bindes sammen igen, og at bilerne skulle væk, mens letbanen skulle ind.

Letbane lige ved døren

Og netop letbanen er allervigtigst, siger Christopher Bøje.

- Både Albanikarrén og Fisketorvskarrén får facader lige ud til letbanen, og der kommer en letbanestation, og så er der lige pludselig ikke så langt rundt i byen. Står man for eksempel i Ikea, kan man hurtigt komme ind til de nye butikker, siger han.

- Men man kunne også bare køre hen til Rosengårdcentret?

- Der er en helt speciel stemning inde i byen. Nye og gamle bygninger, solskin om sommeren, mennesker, der sidder udenfor på caféerne, turister og alt det andet.

Planen er, at de nye lejere kan rykke ind i deres nye lejemål i første halvdel af 2021, og når Christopher Bøje bliver bedt om at fremhæve årsagerne til, at han forventer at få det hele lejet ud, nævner han disse punkter:

- Den centrale placering midt i byen, lige ved siden af letbanen, oven på parkeringskælderen, midt i gågaden og alt det, der kendetegner Odense.

Tilvækst i Odense

Som mange andre allerede har gjort, så fremhæver Christopher Bøje også hele byens udvikling, når han skal pege på, hvad der gør Odense attraktiv for nye virksomheder. Eksempelvis butikskæder, som ikke er her i forvejen.

- Vi ser jo en stor tilvækst til Odense. Der kommer et supersygehus, som gerne skulle give nogle ekstra arbejdspladser, vi får en letbane, og så der er stor eksponering i de her bygninger.

- Og derfor, synes jeg, giver de her tre karréer mulighed for, at de virksomheder, der kunne tænke sig at komme ind, får mulighed for at sætte et præg på Odense, og de får rig mulighed for selv at vælge hvor og hvordan, de vil ligge i bygningerne, og lejemålene kan deles op i forskellige størrelser efter behov.

De nye ejendomme midt i Odense på den lukkede del af Thomas B. Thriges Gade inderholder mest lejligheder, men har erhvervslejemål nederst. Foto: Nordicals
Fra Gade til By har tidligere lavet denne visualisering af det nye byområde. Her den centrale del mellem Overgade og Vestergade. Foto: Fra Gade til By
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Annonce