Annonce
Fyn

Nye Borgerliges kandidat trækker sig: Indhentet af gammel fængselsdom

Martin Pateau trækker sig med kort varsel. Arkivfoto
En ti år gammel dom for et forsøg på hjemmerøveri indhenter nu en folketingskandidat for Nye Borgerlige på Fyn.

Fyn: Martin Pateau, der bor i Odense og er folketingskandidat for Nye Borgerlige på Fyn, har med kort varsel trukket sig som folketingskandidat. Det skyldes, at en af hans bekendte har lagt oplysninger op på Facebook om en gammel dom for hjemmerøveri.

- Det er en sag fra mine teenageår, der nu er kommet frem på Facebook. Jeg fortsætter med at arbejde for partiet, men jeg kommer ikke til at stå på stemmesedlen længere, siger den 28-årige Martin Pateau til A4 Nu.

I et nyhedsbrev fra Nye Borgerlige skriver partiets politiske næstformand, Peter Seier Christensen, at beslutningen skyldes "personlige årsager".

- Det er omkring ti år siden, hvor jeg var med i et forsøg på røveri mod en husstand, hvor vi nåede ind i entreen. Det var ret ynkeligt. Jeg fik en mild dom på tre måneders ubetinget fængsel, siger Martin Pateau til A4 Nu.

Han afsonede den ene måned i Assens Arrest og resten med fodlænke. Der var kun tale om et røveriforsøg, da det ikke lykkedes.

Var I bevæbnede?

- Vi havde en lille urtekniv med. Ikke mere end det, fortæller han.

Nye Borgerlige har fortsat tre kandidater opstillet på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce