Annonce
Erhverv

Nye arbejdspladser: Bladt Industries får permanent produktion på Lindø

Bladt Industries bliver fra sensommeren en fast del af produktionen på Lindø. Det står klart med en ny aftale, der betyder mange nye job, som i stor udstrækning også bliver permanente. Foto: Kim Rune
Industrigiganten Bladt Industries fra Aalborg vil i sensommeren 2019 være en fast del af Lindø. Aftalen ventes at skabe mange nye arbejdspladser.

Lindø Port of Odense A/S har indgået en aftale med Bladt Industries A/S, der betyder, at den aalborgensiske industrigigant nu får en permanent produktion på Lindø. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fra sensommeren 2019 vil Bladt etablere en blivende produktion i Munkebo, som vil ifølge parterne vil betyde mange nye arbejdspladser.

Det er en stigning i store ordrer på fundamenter til offshorekonstruktioner i dette år, der har skabt behov for en permanent produktion på Fyn, og valget er faldet på den fynske industrihavn.

- Lindø Port of Odense tilbyder os allerede nu faciliteter i særklasse i forhold til tung industriproduktion, som vi ikke finder andre steder i verden. Samtidig har det også haft betydning for os, at Lindø Port of Odense kontinuerligt investerer i og følger med udviklingen, udtaler Henrik Victor Hansen, Site Manager for Bladt Industries på Lindø, og fortsætter:

- Havneudvidelsen giver os for eksempel mulighed for at producere endnu større fundamenter end hidtil set, så nu kan ordrerne på de nye kæmpe-havvindmøller bare komme.

Annonce

Om Bladt Industries

Bladt Industries er en international entreprenørvirksomhed med speciale i store og komplekse stålkonstruktioner til både on- og offshore-projekter.

Bladt opererer inden for vind, energi og infrastruktur.

Inden for offshore vind har virksomheden hidtil været involveret i produktion af 2.000 offshore-fundamenter og 24 offshore-transformerstationer.

- En beskæftigelsesgenerator

Bladt Industries har gennem de seneste seks år haft projektbaseret produktion i Munkebo, og netop den gode relation har været udslagsgivende for den nye aftale, fortæller Carsten AA, der er direktør for Lindø Port of Odense.

- Vi har haft et godt og tæt samarbejde med Bladt Industries årene igennem og har forståelse for hinandens behov. Det er rigtig godt for Lindø Port of Odense, at Bladt Industries nu vælger at etablere en blivende produktion hos os, og det er endnu et bevis på, at vi kan tilbyde noget helt unikt til virksomheder, som arbejder med tung industriproduktion og ikke mindst til dem, der beskæftiger sig med offshore-vind, siger han.

Ifølge Bladt vil aftalen skabe arbejdspladser, som i vid udstrækning er permanente job, og det glæder Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der er næstformand i Lindøs bestyrelse:

Den her aftale er endnu et bevis på, at Lindø Port of Odense er en beskæftigelsesgenerator for hele Fyn. Lindø Port of Odense løfter den fynske arbejdsstyrke ved at sikre arbejde og udviklingsmuligheder for mange mennesker med vidt forskellige kompetencetyper. Der er brug for både smede og maskinmestre, såvel som akademikere og ikke mindst lærlinge. Det er på alle måder positivt og en fantastisk aftale for den fynske beskæftigelse, udtaler borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce