Annonce
Nordfyn

Nye arbejdsopgaver under corona: Orange mænd starter dagen med at gå spritruten

Carsten Hansen bruger en time hver morgen på at spritte kontorer, køkken og toiletter af på plejecentret Kærgården i Otterup, inden han går i gang med sit egentlige arbejde som tilsynsførende med gravetilladelser. Foto: Dorthe Wolff
De seneste måneder har stået på nye arbejdsopgaver for et par håndfulde af kommunens medarbejdere i Vej og Park. De er nemlig blevet sat til at assistere kommunens plejepersonale og sørge for værnemidler, decinficerede kontorer og rene hjemmeplejebiler.
Annonce

Nordfyn: Normalt tager de sig af ting som hullede veje, væltede træer og vand på vejen, men for tiden er et par håndfulde kommunale medarbejdere fra Vej og Park travlt beskæftiget med en række corona-relaterede opgaver som kommunale "sprittere". Det forklarer Inge Andersen, leder af Vej og Park.

- Da vi blev sendt hjem på grund af corona, blev vi i Vej og Park forespurgt, om vi kunne hjælpe ved at holde folk i gang på den ene eller anden måde. Og der blev det efterspurgt, om ikke der kunne sættes folk ind til at spritte af. Det sagde vi så ja til. I første omgang var der kun tale om biler, men hurtigt fandt vi ud af, at man også gerne ville have, at vi kom inden for og sprittede dørhåndtag og kontorer af. Og så har det egentlig bare udviklet sig til, at hjemmeplejen synes, det er fint, at der kommer nogle mænd i orange. På den måde har man også fået lidt indblik i hinandens verdener.

Hver morgen er der derfor en mand i gang på hvert af kommunens tre plejecentre i Otterup, Bogense og Søndersø, og samtidig er der en mand i gang med afspritning af biler samme tre steder, så de står klar og ny-decinficerede hver morgen inden plejepersonalet sætter sig bag rattet for at køre ud til borgerne. Altså i alt seks mand på afspritning.

Hjemmeplejen synes, at det er fint, at der kommer nogle mænd i orange. På den måde har man også fået lidt indblik i hinandens verdener.

Inge Andersen, leder af Vej og Park.

Annonce

Retursystem

- Som det seneste har vi også fundet frem til at samle lageret af værnemidler på Materialegården og køre dem ud derfra. Så vi har også tre medarbejdere til at fragte værnemidler rundt i kommunen, fortæller Inge Andersen.

- Der er en masse logistik i det, og der er en masse optælling og lagerføring i de her værnemidler, fordi vi to gange om ugen skal rapportere som kommune, hvor meget der bliver brugt.

Og det er både den ene og den anden vej, der bliver fragtet værnemidler.

- Det handler både om at hente og bringe, for hvis plejecentrene for eksempel har fået leveret noget, som de har bestilt for meget af, så kommer vi ud og henter det, hvis de har for meget stående. Og vi har også fået lavet et retursystem, fordi hjemmeplejen bruger de her små 100 ml flasker, og de ret svære at skaffe, så dem henter vi og genfylder.

Annonce

Ukendt tidshorisont

For at optimere mest muligt på mandetimerne og minimere kørslen har man fra denne uge indført såkaldte ugepakker med en vis mængde handsker, håndsprit og mundbind, så der kun skal køres ud til hvert sted én gang ugentligt, fortæller Lars Winther. Han arbejder normalt som dronefører i kommunen, men står for tiden for lagerføring, pakning og planlægning af udkørslen med værnemidler.

- I alt er der 30-35 steder, vi skal køre ud til, fordi det ikke kun er plejecentrene, der skal have, men også alle de kommunale dagplejere og bosteder.

Hvor mange uger eller måneder Inge Andersens ansatte i Vej og Park fortsat skal bestride de anderledes funktioner, er uvist, fortæller hun.

- Vi ved ikke, hvor lang tid vi skal fortsætte med det her endnu, og det har vi faktisk netop spurgt til, fordi vi skal i gang med at lægge sommerferieplaner nu. Så det spørgsmål er sendt videre til direktionen.

Stig Højte spritter hjemmeplejens biler af ved Kærgården i Otterup både morgen og eftermiddag. Foto: Dorthe Wolff

Lars Winther, der normalt arbejder som dronefører, bruger for tiden 90 procent af sin arbejdstid på arbejdet med værnemidler, der skal fragtes på kryds og tværs af kommunen. Foto: Dorthe Wolff
På Materialegården i Nr. Esterbølle er tre af kommunens medarbejdere fra Vej og Park travlt beskæftigede med at holde styr på lageret af værnemidler og køre ud med masker, sprit og handsker. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce