Annonce
Indland

Nye anbefalinger om alkohol på vej

Sundhedsstyrelsen er på vej med et supplement til deres anbefalinger om højst at drikke 14 og 21 genstande om ugen for henholdsvis kvinder og mænd.

I en erkendelse af, at Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser på 14 og 21 genstande om ugen kan misforstås, er styrelsen nu ved at udarbejde en supplerende genstandsgrænse. Den kaldes også en "lavrisikogrænse".

Det oplyser forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen Else Smith.

- Grænserne på de 14 og 21 genstande er absolut maksimumgrænser, men mange tror, at så længe man ikke overskrider grænserne, så er man i sundhedsmæssig sikkerhed. Men sådan er det ikke, og derfor har vi diskuteret, om der var behov for en definere en ny lavrisikogrænse, som et supplement til de eksisterende grænser. Men det er ikke helt nemt, for vi ved for eksempel, at alkohol selv i små mængder øger risikoen for brystkræft, siger Else Smith.

Initiativet skal ifølge Else Smith også ses i lyset af, at der i Danmark hersker

en meget "alkoholvenlig" kultur.

- Vi har de seneste år prøvet at understrege, at mange danskere får helbredsmæssige konsekvenser af deres alkoholforbrug, og at der i mange familier er sociale konsekvenser både for de voksne og ikke mindst for børnene. Så nu vil vi forsøge at nuancere vores budskaber, så danskerne bliver mere bevidste om de mange risici, der ved at indtage alkohol både i store og i små mængder, siger Else Smith.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce