Annonce
Odense

Nye åbningstider i Odenses biblioteker

Søndag er den dag på ugen, hvor færrest personer besøger bibliotekerne. Fremover vil bibliotekerne holde lukket på hviledagen. Foto: Vibeke Volder
Odenses biblioteker skal have åbent i de timer, hvor der er størst behov for dem. Derfor udvides hovedbiblioteket i Borgernes Hus til at have længere åbent lørdag, mens der lukkes søndag.
Annonce

Odense: Det skal være nemmere at få hjælp til at finde den bog, man leder efter, når man kommer på et af Odenses biblioteker. Derfor har Odense Bibliotekerne nu omprioriteret åbningstiderne. Det betyder, at hovedbiblioteket kommer til at have længere åbent om lørdagen. Til gengæld vil både hovedbiblioteket og byens øvrige biblioteker holde lukket om søndagen.

Søndag er den mindst besøgte dag om ugen, og derfor har man foretaget en vurdering af, hvornår det giver mest mening at holde åbent, så brugerne får mest muligt ud af byens biblioteker.


I den optimale verden havde alle vores biblioteker selvfølgelig åbent døgnet rundt, men det er vigtigt for os, at vores ressourcer bruges så fornuftigt som muligt.

Kent Skov Andreasen, chef for Biblioteker og Borgerservice


-I den optimale verden havde alle vores biblioteker selvfølgelig åbent døgnet rundt, men det er vigtigt for os, at vores ressourcer bruges så fornuftigt som muligt, siger Kent Skov Andreasen, der er chef for Biblioteker og Borgerservice og fortsætter:

-Derfor vil vi i den situation, vi er i lige nu, prioritere en udvidelse af lørdagen, hvor hovedbiblioteket har mange besøgende – blandt andet af børnefamilier, der efterspørger hjælp fra vores bibliotekarer.

Desuden, oplyser han, stiger antallet af digitale lån i form af lyd- og e-bøger. Den slags kan man som bekendt benytte sig af døgnet rundt.

Hovedbiblioteket vil fremover have betjening fra 10 til 15 om lørdagen. Derudover findes der lokalbiblioteker, der har åbent via selvbetjening om søndagen, sådan at man fortsat kan låne materialer med hjem uden, at der er en bibliotekar til stede. Åbningstiderne kan ses på www.odensebib.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Annonce