Annonce
Odense Håndbold

Rørt Nycke Groot slutter karrieren med bandage om skulderen og endnu en titel: - Nu vil jeg have sæsonkort

Nycke Groot måtte se det sidste af finalen fra bænken med en slynge om skulderen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
En rørt Nycke Groot fejrede Final4-titlen med familien på tribunen. Verdensstjernen har spillet sin sidste kamp for Odense Håndbold - og sin sidste klubkamp i karrieren.

HÅNDBOLD: En lang og flot karriere fandt sin afslutning søndag eftermiddag, da hollandske Nycke Groot spillede sin sidste klubkamp nogensinde.

Og det blev den perfekte afslutning for hollænderen, der så mange gange har drevet gæk med diverse forsvar i både den danske liga og til store internationale slutrunder.

Groots Odense-hold vandt Final4-finalen med 32-26 over Nykøbing Falster, og dermed sluttede den flotte karriere på flotteste vis med to titler på otte dage. Undervejs i kampen måtte hun forlade banen med en form for skulderskade.

Annonce

33-årige Groot spillede ikke den allermest afgørende rolle i finalen, men mon ikke det er glemt, når hun går på sommerferie med endnu en titel i bagagen.

Det skal siges, at sommerferien kan blive udskudt en smule, hvis den hollandske landstræner vil have Groot med til det forestående OL i Tokyo, som den ellers landsholdspensionerede bagspiller har åbnet op for at deltage i.

Efter kampen mod Nykøbing fejrede Groot sejren med familien, der havde set kampen fra tribunen.

- Det er mine venner fra Holland, min kæreste, hans venner, min mor, moster og bedste veninde fra Danmark. Det betyder så meget for mig, at de alle kunne være her i dag, siger Groot til Sport Fyn.

Helena Elver omfavner Nycke Groot på sejrspodiet. Elver skal løfte arven som Odenses playmaker. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix


- Det er ikke gået op for mig, at det her var sidste kamp. Jeg er lidt langsom til at opfatte det. Men det er selvfølgelig helt fantastisk at slutte med mesterskabet og pokalen. Mere kan man ikke ønske sig.

- Det er helt fantastisk, fortsætter hun.

Klar til at stoppe

Selv to pokaler på otte dage får ikke hollænderen til at overveje, om karrierestoppet er den rigtige beslutning. Tanken om ikke at skulle spille mere håndbold har hun vænnet sig til.

- Det er det rigtige. Jeg er klar til at stoppe og har ikke været et sekund i tvivl. Det gør det nemmere med to titler til sidst. Så mangler man ikke noget. Det kan ikke slutte bedre, siger Nycke Groot.

Nu venter det store farvel til holdkammeraterne.

Tak for kampen-krammer mellem Groot og cheftræner Ulrik Kirkely. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

- Det bliver så mærkeligt. Vi har et fantastisk sammenhold. Det er derfor, vi står med pokalen, tilføjer hun.

Selvom karrieren slutter, bliver Groot boende i Danmark med sin danske kæreste, og hun har én helt klar forventning til, hvad klubbens afskedsgave skal være:

- Jeg skal i hvert fald se nogle kampe. Jeg regner med at få sæsonkort i afskedsgave. Det må de skaffe, griner Odense-stjernen.

Én af de allersidste kampaktioner for Groot i Odense-trøjen. Måske venter et par kampe i den hollandske landsholdstrøje, hvis Groot udtages til OL. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce