Annonce
forside

Nybyggeri i Troense: Aktive ældre får egne koøjne til udkik

Troense Bådelaugs nye jollehus rummer opbevaringsmuligheder, værksted og halvtags-område. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

A. P. Møller-fonden har doneret en million kroner til bådelavets nye jollehus tegnet og bygget af to Tåsinge-firmnaer.

Mens lystbådene er ved at finde deres vinterpladser i stativer og på vogne, kan Troense Bådelaug se tilbage på et års tid med meget højt aktivitetsniveau i klubben.

Sidste år vakte det international anerkendelse i sejlerkredse, da den lille sydfynske klub stod for et velafviklet VM for de højt rangerende Star-både. Tidligere i år indviede den lavs-ejede havn sin andel af dampskibsbroen, og nu kan medlemmerne tage et nyopført jollehus i brug.

Bedre faciliteter til opbevaring af bådelavets grej har været et længe næret ønske. At det nu er realiseret og indviet med tale, hurraråb og pølser skyldes ikke mindst en donation fra A. P Møller-fonden, betonede bådelavets formand, Lars Hansen ved indvielsen.

Fonden har givet en million kroner til nybygningen tegnet af Praksis Arkitekter i Troense og opført af Sydfyns Byggefirma fra Vindeby.

Det nye jollehus afløser en bygning med 55 års historie i bådelavet. Før Troense-sejlerne i 1982 overtog det nuværende klubhus, et tidligere frugtlager, udgik aktiviteterne fra det nu tidligere jollehus. Grunden tilhører i øvrigt Hotel Troense, som også fik en tak i Lars Hansens tale:

- Taget hælder mere hensigtsmæssigt end på det gamle hus, så hotelgæsterne får også bedre udsigt, konstaterede Lars Hansen.

Apropos udsigt. Troense Bådelaugs Onsdagsklubben er der også tænkt på i det nye byggeri. Onsdagsklubben er en kreds af aktive pensionister der bl. a. passer klubbens bygninger og materiel. I det nye jollehus indgår Onsdagsklubbens værksted. Set udefra falder øjnene straks på to flot udførte koøjer indsat i væggen under halvtaget:

- Det er Onsdagsklubben, der har ønsket, at der blev sat koøjer i væggen ind til værkstedet, så de kan holde øje med, hvad der sker på havnen, mens de arbejder, forklarede Lars Hansen.

Formanden har siddet på posten i ti år, og han har i god tid meddelt, at han går af. Det vil ske på generalforsamlingen lørdag den 24. november.

Troense Bådelaugs nye jollehus blev indviet med tale, pølser og en forfriskning. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Troense Bådelaug har til opførelsen af sit nye jollehus modtaget en million kroner fra A. P. Møller-fonden, oplyste formand Lars Hansen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Troense Bådelaugs nye jollehus er en træbygning, der glider fint ind i den hyggelige havns miljø. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Kik engang. To koøjer giver Troense Bådelaugs aktive i Onsdagsklubben havneudsigt fra jollehusets nye værksted. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Jollehuset rummer et halvtags-område til opbevaring af mindre fartøjer. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce