Annonce
Nordfyn

Frygter for sikkerheden: Nybyggere vil have flyttet byskiltet i Morud

De kommende beboere på Åbakkevænget i Morud er i forvejen glade for den lydmur man opsatte i forbindelse med anlæggelsen af den nye udstykning. Nu ønsker de også, at man flytter byskiltet. Arkivfoto: Henrik Larsen
Beboere i det nye Åbakkevænget i Morud er bekymret for trafiksikkerheden. De ønsker at få flyttet byskiltet i Morud for at få sænket farten. Nordfyns Kommune er ikke med på idéen.

Morud: Åbakkevænget er med 50 byggegrunde den største udstykning i Nordfyns Kommunes historie. Interessen har været enorm og på mindre end et år er hovedparten af grundene revet væk.

Men allerede nu, hvor de første beboere end ikke er flyttet ind, har de henvendt sig til Nordfyns Kommune. De frygter for den manglende trafiksikkerhed. Åbakkevænget ligger cirka 100 meter fra byskiltet i Morud. Beboerne ønsker at flytte byskiltet, således at udstykningen kan blive en del af selve byzonen og dermed få bilisterne til at sænke farten.

Det har Nordfyns Kommune dog ikke i sinde at imødekomme. Ifølge deres rapport findes der nemlig ikke grundlag for sådan en flytning. En konklusion, der vækker undren hos Morud Lokalråds formand Mogens Jørgensen.

Annonce

- Jeg forstår det ikke. Hvorfor tager man ikke beboernes ord for gode varer i denne her sag? Det er trods alt os, der bor her, siger han.

Forebyggende effekt

Med henblik på at holde støjniveauet under de tilladte 55 decibel opførte man i forbindelse med udstykningen af Åbakkevænget en 2,5 meter høj jordvold med supplerende støjskærme på toppen. Selvom det er lykkes at nedsætte støjniveauet, oplever beboerne stadig problemer med trafiksikkerheden i området. Åbakkevænget grænser op til Søndersøvej. Her er den tilladte hastighed 80 kilometer i timen. Dog oplever beboerne ofte biler i området, der kører langt hurtigere end det tilladte.

Derfor håber både de og Mogens Jørgensen på, at det vil have en forebyggende effekt, hvis man flyttede byskiltet til den sydvestlige del af udstykningen.

- Som borgere kan vi jo kun appellere til folks gode dømmekraft. Det, at man kører forbi et byskilt, fortæller jo straks, at nu befinder man sig i en ny hastighedszone. Forhåbentlig har de fleste den opfattelse, at det ikke er okay at kører så stærkt i bymæssig bebyggelse, siger han.

Teknik- og Miljøudvalget skal behandle sagen tirsdag.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce