Annonce
Kerteminde

Nybyg skal bygges om: Flere påbud til rehabiliteringscenter

Rehabiliteringscenter Toften blev indviet i marts 2018. Arkivfoto: Vibeke Volder
Det nybyggede rehabiliteringscenter på Toften i Munkebo har modtaget flere påbud fra Arbejdstilsynet. Håndværkerne er på vej.
Annonce

Munkebo: I marts 2018 åbnede et funklende moderne rehabiliteringscenter på Toften i Munkebo. Bygget i såkaldt "helbredende arkitektur" og med en lige så helbredende udsigt over Kertinge Nor.

Men nu viser det sig, at byggeriet måske ikke er så helbredende endda. I hvert fald ikke for medarbejderne. Et besøg fra Arbejdstilsynet den 17. august 2019 viste sig at medføre fire påbud.

Daglig leder Lene Henriksen forklarer:

- Vi skal i gang med at bygge receptionen om. Der er simpelthen for lidt plads for receptionisten. Der er nogle helt klare krav fra arbejdstilsynet i forhold til, hvor meget plads der skal være bag hendes stol. Der var noget der, vi ikke 100 procent levede op til. Men det bliver der taget hånd om nu, fortæller Lene Henriksen.

Arbejdstilsynet krævede, at forholdene skulle være bragt i orden senest 1. november, men nu har kommunen fået udsættelse til efter nytår.

- Der er lavet en ny tegning, og vi er ved at søge byggetilladelse i Kerteminde Kommune. Ligeså snart vi har den, går vi i gang, og det har Arbejdstilsynet sagt god for, fortsætter Lene Henriksen.

Annonce

For meget støj

Et andet påbud vedrører støj. Det er der blevet taget hånd om ved at indrette kontorfaciliteter i de tilstødende lokaler på Toften, hvor der tidligere lå sprogskole.

- Vi har fået nogen stillekontorer inde ved siden af til personalet. Så når man har brug for at ringe eller sidde og skrive i fred og ro, kan man gå derover.

Herudover var der et strakspåbud, der drejede sig om, at medarbejderne skulle lære at flytte borgerne på en korrekt måde. Det er også efterkommet.

Har der ikke været arbejdsmiljørådgivning i forbindelse med byggeriet? Hvorfor opstår de i så nyt et byggeri?

- Det ved jeg faktisk ikke. Der er selvfølgelig lavet nogle justeringer i forhold til, hvordan de første tegninger så ud, måske kan forklaringen ligge her. Jeg kender heller ikke prisen på, hvad det koster at bygge receptionen om, fortæller Lene Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce