Annonce
Nyborg

Nyborgs unge teatertalenter nomineret til kulturpris

Nyborg Ungdomsskoles rockmusical "Torbens hjerte" er nomineret til Den Fynske Kulturpris.

Voldspillets ungdomsforestilling og ungdomsskolens rockmusical er Nyborgs bud på Den Fynske Kulturpris 2015

Tilskuerne strømmer til, når de unge på Nyborg Voldspil byder på den årlige ungdomsforestilling på Slotsmøllen, og når Nyborg Ungdomsskolen har den årlige rockmusical.

Og de unge stiller i stort tal op for at medvirke i forestillingerne. Her sætter unge andre unge i sving med skuespil, sang, dans og musik og skaber et miljø for kreativ udfoldelse, der ifølge politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune fortjener ros og hæder.

Når det gælder det sidste, gør det politiske udvalg sit til, at årets forestillinger, voldspillets "Kærlighed ved første hik" og ungdomsskolens rockmusical "Torbens hjerte," kan få fortjent opmærksomhed også uden for kommunegrænsen. Udvalget nominerer forestillingerne til Den Fynske Kulturpris 2015. Det afslørede udvalgsformand Erik Rosengaard (V) tirsdag ved en sammenkomst på rådhuset med repræsentanter for de to ungdomsforestillinger.

Nyborg Voldspils ungdomsgruppe opførte i foråret musicalen "Kærlighed ved første hik." Den fortjener en nomiering til Den Fyske Kulturpris, mener Nyborgs kulturpolitikere.
Annonce

Til egen glæde og andres fornøjelse

Voldspillets "Kærlighed ved første hik" nomineres blandt andet med den begrundelse, at "et hold af unge, talentfulde mennesker sammen har løst en kulturel opgave og har leveret en helstøbt teateroplevelse med sang, musik, dans og skuespil."

Det har, fremgår det videre, givet unge mulighed for at udvikle deres evner og talenter til egen glæde og andres fornøjelse.

Alle medvirker frivilligt. Over 1000 så "Kærlighed ved første hik."

Ungdomsskolens rockmusical"Torbens hjerte" var den 25. i rækken. Forestilligen blev set af 1300 over fem aftner.

Som alle 25 år var det en nyskrevet og gennemkomponeret forestilling, men ikke mere, end at de unge selv var med til at forme forestillingen. I år handlede det om den gammeldags legetøjsbutik, som er ved at gå fallit, fordi nutidens børn kun gider computerspil. Men det skulle være løgn, mente legetøjet på hylderne, som blev levende og gik i aktion.

Udvalgsformand Erik Rosengaard (V) med repræsentanter for Nyborgs kulturprisnomierede, fra venstre Nyborg Voldspils Michael Hedam, instruktør på "Kærlighed ved første hik," og voldspilformand Jørgen Dyhrberg, fra Nyborg Ungdomsskoles rockmusical "Torbens hjerte" Jesper Nielsen, Elida Terndrup og Toke Lynggaard Larsen.
Annonce

Rockmusical som rugekasse

Rockmusicalen samler hver år 60 til 80 unge i alderen 14 til 18 år. Rockmusical er blevet en rugekasse for talenter, hvor nogen siden går den professionelle vej. På den måde er rockmusical med til at styrke det fynske kulturliv, fremgår det af indstillingen.

Der er ikke optagelsesprøve til rockmusical. De unge kommer med på holdet ved tilmelding til faget efter først-til-mølle. "Torbens hjerte" blev fyldt på mindre end ét minut.

Der er i øvrigt tilmelding til den 26. rockmusical onsdag. Titlen er "Blodsøstre" og er i forhold til de foregående en noget mere socialrealistisk sag, lyder varslet fra Jesper Nielsen, der står i spidsen for instruktørteamet.

Om en af de to Nyborg-nominerede kommer med blandt de fem fynske kandidater til Den Fynske Kulturpris 2015, afgøres af en fagjury, sammensat af Kulturregion Fyn, der uddeler prisen.

Finalisterne offentliggøres inden prisfesten, der foregår den 23. november på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce