Annonce
Nyborg

Ingen løbske budgetter: Nyborgs Tour de France-bukser holder

Stemningen var helt i top, da løbsdirektør Christian Prudhomme lagde vejen forbi Nyborg tilbage i februar. Nyborg bliver værtsby for verdens største cykelløb i 2012. Arkivoto: Kim Rune
Nyborg Kommune var hurtig til at melde ud, at man samlet set investerer cirka 15 millioner kroner i rollen som målby for verdens største cykelløb i 2021. Og det er der ikke ændret på.

Nyborg/København: "Prisen for dansk Tour de France-start er galopperet i vejret". Sådan lyder overskriften på den opsigtsvækkende historie, som Politiken.dk's læsere fik mandag serveret til aftenkaffen mandag.

Ud over de 87 millioner kroner, som stat, regioner og kommuner har betalt til organisationen bag Tour de France og til det fælles sekretariat, har en stribe danske kommuner planer om at bruge yderligere 60-61 millioner kroner, fremgår det af artiklen.

Det er især de fem start- og målbyer - blandt dem Nyborg - som må til lommerne. Der er dog ikke tale om, at Nyborg Kommune bruger flere penge ud over det budget, der allerede er offentlig kendt, fastslår presseansvarlig Lone Mørup overfor Fyens Stiftstidende.

Kommunen var således hurtigt på banen med meldingen om, at adgangsbilletten til en rolle som målby ville koste skatteyderne 10 millioner kroner. Samt at et enigt byråd har afsat yderligere cirka fem millioner kroner til forberedelserne og afviklingen af selve arrangementet.

Ifølge Lone Mørup skal beløbet dække alt fra markedsføring af den store begivenhed til vejafspærringer og storskærm. Indeholdt er også udgifterne til aflønning af Tue Kempf, der er ansat som projektleder med ansvar for at få tingene til at glide helt frem til målstregen om lidt under to år.

Andre steder i landet - som for eksempel Københavns Kommune - har man været længere om at melde et eksakt beløb ud, konstaterer Lone Mørup. Derfor er det først nu, at man kan danne sig et overblik over de reelle udgifter på landsplan.

Til sammenligning løber den samlede regning for de københavnske skatteborgere op i knap 47 millioner kroner, fremgår det af politikens artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce