Annonce
Nyborg

Nyborgs nye slot yderligere to år forsinket

Sådan så en af de tidligere udgaver af det nye Nyborg Slot ud. Direktør Erland Porsmose håber at kunne præsentere den endelige udgave inden sommerferien. Illustration: Cubo Arkitekter.
Oprindelig var planen at indvie det "nye" Nyborg Slot i 2020. Nu kan dronningen vente med den gyldne saks til 2023 - for sagsbehandlingen af den kontroversielle ombygning og tilbygning trækker stadig ud.

Nyborg: Nyborg var fredag aften klædt i flag og balloner i anledning af den årlige kulturnat. Men på et møde på rådhuset kom museumsdirektør Erland Porsmose med en trist nyhed for byens kulturliv.

Projektet med at bygge ny formidlingsfløj, et højere vagttårn og ringmur ved Nyborgs gamle kongeslot bliver yderligere forsinket, og denne gang bliver der lagt to år til, så man nu venter indvielse af kæmpeprojektet til 350 millioner kroner i 2023.

Da projektet blev præsenteret for flere år siden af Nyborg Kommune, Kulturministeriet og de to hovedsponsorer AP Møllerfonden og Realdania, regnede man med at tage det nyfortolkede slot i brug i 2020.

Sidste efterår måtte projektleder Mads Falbe Hansen bekræfte, at slottet ikke blev færdigt før 2021, men nu er der der altså lagt yderligere to år til.

- Projektet har jo været udsat for en kolossal omhyggelig sagsbehandling i Slots- og Kulturstyrelsen. Ingen havde jo set det komme, at det skulle tage halvandet år at give byggeriet den endelige godkendelse, siger Erland Porsmose, direktør for Østfyns Museer.

Faktisk er den endelige tilladelse til byggeriet endnu ikke kommet, men museumsdirektøren regner med, at have tilladelsen i hånden inden sommerferien.

- Men undervejs er byggeriet ændret på flere punkter, og derfor bliver teknikerne nødt til at se på det hele igen, og der venter en del omprojektering, inden byggerierne han udbydes. Derfor siger vi nu 2023 som et realistisk mål, siger Erland Porsmose.

De første visioner om et revitaliseret slot i Nyborg kom frem i 2011, så der kommer altså til at gå 12 år med planlægning og byggeri, men Erland Porsmose, der er en af idemændene til projektet, håber han kan fortsætte som kontinuiteten i projektet frem til indvielsen. Han fylder 70 år i 2023.

- Det er en fantastisk opgave at være med til, og den er altså blevet lige så kompliceret, som mange havde forudsagt. Men jeg kan ikke blive træt af at fremhæve den entusiasme, der satdig er omkring det her projekt, siger han.

- Og som folk siger til mig: Slottet har ligget der i 800 år, og med den store renovering og udbygning skulle det gerne stå i 500 år mere. Så hvad betyder et par års forsinkelse ekstra, siger Erland Porsmose.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce