Annonce
Nyborg

Nyborgs kulturarv er udkommet som bog

Nyborgensere og andre interesserede kan for blot 25 kroner erhverve sig dette historiske værk.
De hurtige kan sikre sig en spændende historiefortælling om Nyborgs kulturarv for blot 25 kroner.

Nyborg: For den beskedne pris af blot 25 kroner kan nyborgensere - og andre med interesse for emnet - nu erhverve sig et værk, der både byder på en god historie og en fremtidsplan med perspektiver i.

"Kulturarvmasterplan - for Nyborg og kongernes Østfyn", der er en strategisk plan for udviklingen af Nyborgs byrum og omegn, er udkommet i bogform.

Og der er - den lidt gumpetunge title til trods - tale om et værk, som formentlig vil interesse de fleste med interesse for byens historie og fremtid.

Kulturarvsmasterplanen er en hjørnesten i det kulturarvsarbejde, som finder sted i Nyborg i disse år. Samtidig vil planen indgå som en del af en eventuel ansøgning om Nyborgs optagelse på UNESCO´s verdensarvsliste.

Planen stiller i en digital version også et register på ejendomsniveau til rådighed for byens borgerne.

Bogudgaven af "Kulturarvsmasterplan - for Nyborg og kongernes Østfyn" kan indtil den 1. august erhverves for 25 kroner, hvorefter prisen stiger til 100 kroner.

Bogen er til salg hos VisitNyborg, Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og museet Borgmestergården.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce