Annonce
Fyn

Nyborgs borgmester på Champ-Élysées i Paris: Det er voldsomt stort

Vinderen af årets Tour de France, Tadej Pogacar, var ikke den eneste, der kom på podiet i Paris. Det gjorde Nyborgs borgmester også. Foto: Christophe Ena/Ritzau Scanpix
Borgmester Kenneth Muhs (V) var på podiet i Paris efter afslutningen på årets Tour de France. Og det viste sig at være endnu større, end han havde forestillet sig

Nyborg: Hvis man har set Tour de France på tv, fornemmer man nok, hvor stort verdens største cykelløb er.

Men hvis man, som Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), lige har været til afslutningen på årets Tour de France på Champs-Élysées i Paris, er det endnu større.

Kenneth Muhs var i Paris for sammen med borgmestrene fra de øvrige danske start- og målbyer i 2022 at få overrakt det såkaldte Grand Départ-trofæ.

Annonce

Det får værterne for starten på næste års Tour de France med hjem.

Hvordan var det så at stå der på podiet i Paris?

-Det var helt specielt. Det er første gang, jeg har været med til en Tour de France-etape live, og vi har noget helt fantastisk i vente i Nyborg. Det er meget, meget specielt med alle de mange mennesker, og hele showet og hurlumhejet med reklamekaravanen og et meget stort setup. Det er en totaloplevelse, vi har i vente.

Er det et andet indtryk end på tv man får af Tour de France, når man er der selv?

- Ja, det er det. Jeg havde nok også selv et begreb om, at Tour de France er stort. Men når man står midt i det, er det helt, helt anderledes end at se det i fjernsynet. Der foregår mange andre ting omkring et Tour de France end lige præcis cykelløbet. For eksempel har ASO, der arrangerer løbet, omkring 4500 mand i gang i forbindelse med afviklingen af løbet og de enkelte etaper. Og alene at se den måde, de bygger det op på, er en stor oplevelse. Nu er den afsluttende etape på Champ Élysées jo godt nok noget andet end et opløb i Nyborg. Men hele konceptet er det samme.

Har du set og oplevet noget i Paris, hvor du tænker, at der har vi godt begivet os ud i noget, vi måske slet ikke kan magte?

-Man kan da godt stå der i Paris og lige tabe pusten lidt. Det vil jeg gerne være ærlig at indrømme. Men jeg er alligevel sikker på, at vi nok skal levere i Nyborg. Dels er der hele organisationen, ASO kommer med. Og dels har vi selv nogle rigtigt gode folk i en stærk lokal organisation. Det er også helt nødvendigt, for det her er altså ikke bare en lille, almindelig begivenhed, der kommer til at løbe af stablen. Det er voldsomt stort, og derfor skal vi selvfølgelig også sørge for, at det bliver en god oplevelse for alle. Vi satser på at blive verdens bedste værter for Tour de France.

Efter de danske cykelrytteres præstationer under årets Tour de France er det vel heller ikke så ringe, at muligheden for at se en dansker køre over stregen i Nyborg i den gule trøje er ret stor?

- Nej, det ville jo være helt fanstatisk. Vi har nogle meget talentfulde cykelryttere, der kan være med til at gøre Tour de France i Danmark til noget helt, helt specielt. Og det er det jo i øvrigt allerede i forvejen, eftersom det er første gang nogensinde, at det ikke er en by, men et helt land, der har fået tildelt starten på Tour de France, påpeger Kenneth Muhs.

Den første etape af Tour de France i 2022 køres i København den 1. juli. Dagen efter går turen fra Roskilde til Nyborg, mens den sidste etape den 3. juli får start i Vejle og mål i Sønderborg.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Charlotte og Claus sætter alt på et bræt: Har åbnet webshop med miljøvenlige produkter

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Debat

Avisen mener: Sygeplejerskerne må være tålmodige

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Erhverv

Tidlig rapshøst giver travlhed hos biodieselproducent: Erik var første mand med fuldt læs

Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kerteminde For abonnenter

Firma hos fynsk gods udvider: - Det er en stærk sommer, selvom alle kirsebærerne døde

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

OB For abonnenter

Oliver Christensen viste stærke parader - men pokeren om OB-målmanden er en gyser efter HSV-keepers pragtkamp

Annonce