Annonce
Nyborg

Nyborgnissen er Årets Julemand 2017

Preben Mikkelsen alias Nyborgnissen har været julemand i 33 år. Privatfoto

Preben Mikkelsen glæder sig over titlen som Årets Julemand

Nyborg: - Jeg stolt.

Så kort og præcist udtrykker Preben Mikkelsen fra Nyborg sine følelser over, at han af Dansk Julamds Laugs cirka 130 medlemmer er blevet kåret som Årets Julemand 2017.

Kåringen skete på Bakken i den forgangne uge, hvor Dansk Julemands Laug holdt laugets tresindstyvende kongres for alverdens julemænd. Cirka 140 julemænd fra hele verden var samlet i fem dage. Alle dage var julemændene på Bakken med afstikkere til Strøget og Bellevue, hvor julemændene gik i vandet.

Skal Preben Mikkelsen selv gætte på, hvorfor han i år løb med titlen, så har det at gøre med hans engagement i lauget.

- Jeg har stået for vores medlemsblad i fire år, og siddet i bestyrelsen i to år. Jeg er også webmaster på vores hjemmeside, så det er nok derfor, filosoferer Preben Mikkelsen, der i julemands lauget aldrig hedder andet end Nyborgnissen.

Kåringen skete helt præcist i søndags, hvor de danske julemænd mødtes ved Tingstedet i Nisseskoven på Bakken.

- Her mødes vi jo, fordi vi har vigtige ting at beslutte. Blandt andet snakker vi om, hvornår det skal være juleaftenaften og farven på juletræet og den slags. Publikum kan være med og de kan også se os konkurrere på forhindringsbanen. De to bedste danskere konkurrerer herefter mod de udenlandske nisser, fortæller Preben Mikkelsen, der har været julemand i 33 år.

Preben Mikkelsens kone havde en danseskole, hvor de en dag manglede en julemand. Preben lod sig overtale til at klare den opgaven, og så blev han simpelthen bidt af at være julemand. December er en travl tid for Preben, men også i sommermånederne mødes julemændene til forskellige events rundt omkring i landet.

Sidste år var Preben Mikkelsen således en hel weekend på Valemar Slot og han bliver jævnligt hyret af firmaer og foreninger. Den 24. december får alle børneafdelinger besøg af julemanden og Preben skal i år på OUH. Lidt jul hjemme bliver det også til, for han har lovet fruen at være hjemme senest klokken 20 juleaften.

- Så længe folk gider at se mig, så fortsætter jeg, siger 70-årige Preben Mikkelsen, der er pensionist.

Hvis man skulle få lys til at se møde Nyborgnissen kan han kontaktes via hjemmesiden: ww.nyborgnissen.dk

Hvert år er der optog på Strøget i forbindelse med julemændenes kongres på Bakken. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce