Annonce
Nyborg

Nyborgnissen er Årets Julemand 2017

Preben Mikkelsen alias Nyborgnissen har været julemand i 33 år. Privatfoto

Preben Mikkelsen glæder sig over titlen som Årets Julemand

Nyborg: - Jeg stolt.

Så kort og præcist udtrykker Preben Mikkelsen fra Nyborg sine følelser over, at han af Dansk Julamds Laugs cirka 130 medlemmer er blevet kåret som Årets Julemand 2017.

Kåringen skete på Bakken i den forgangne uge, hvor Dansk Julemands Laug holdt laugets tresindstyvende kongres for alverdens julemænd. Cirka 140 julemænd fra hele verden var samlet i fem dage. Alle dage var julemændene på Bakken med afstikkere til Strøget og Bellevue, hvor julemændene gik i vandet.

Skal Preben Mikkelsen selv gætte på, hvorfor han i år løb med titlen, så har det at gøre med hans engagement i lauget.

- Jeg har stået for vores medlemsblad i fire år, og siddet i bestyrelsen i to år. Jeg er også webmaster på vores hjemmeside, så det er nok derfor, filosoferer Preben Mikkelsen, der i julemands lauget aldrig hedder andet end Nyborgnissen.

Kåringen skete helt præcist i søndags, hvor de danske julemænd mødtes ved Tingstedet i Nisseskoven på Bakken.

- Her mødes vi jo, fordi vi har vigtige ting at beslutte. Blandt andet snakker vi om, hvornår det skal være juleaftenaften og farven på juletræet og den slags. Publikum kan være med og de kan også se os konkurrere på forhindringsbanen. De to bedste danskere konkurrerer herefter mod de udenlandske nisser, fortæller Preben Mikkelsen, der har været julemand i 33 år.

Preben Mikkelsens kone havde en danseskole, hvor de en dag manglede en julemand. Preben lod sig overtale til at klare den opgaven, og så blev han simpelthen bidt af at være julemand. December er en travl tid for Preben, men også i sommermånederne mødes julemændene til forskellige events rundt omkring i landet.

Sidste år var Preben Mikkelsen således en hel weekend på Valemar Slot og han bliver jævnligt hyret af firmaer og foreninger. Den 24. december får alle børneafdelinger besøg af julemanden og Preben skal i år på OUH. Lidt jul hjemme bliver det også til, for han har lovet fruen at være hjemme senest klokken 20 juleaften.

- Så længe folk gider at se mig, så fortsætter jeg, siger 70-årige Preben Mikkelsen, der er pensionist.

Hvis man skulle få lys til at se møde Nyborgnissen kan han kontaktes via hjemmesiden: ww.nyborgnissen.dk

Annonce
Hvert år er der optog på Strøget i forbindelse med julemændenes kongres på Bakken. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce