Annonce
Nyborg

Nyborgensere i top med corona: - Vi skal alle tage ansvar

Foto: Kasper Riggelsen
Nyborg er blandt de kommuner i landet, hvor smittetrykket er størst lige nu. Fyens Stiftstidede har været på gaden for at spørge nyborgenserne, om de har ladet sig teste for covid-19 indenfor den seneste uge.

Nyborg: Kom nu og lad jer teste!

Nogenlunde sådan lød opfordringen fra borgmester Kenneth Muhs (V), da det tidligere på ugen stod klart, at Nyborg havde haft ikke mindre end 12 nye smittede med covid-19 indenfor et enkelt døgn.

Dermed var kommunen havnet i top fire over steder i landet, hvor smittetrykket er størst.

Fyens Stiftstidende har været på gaden for at spørge tilfældigt udvalgte nyborgensere, hvad de tænker om den aktuelle situation. Og om de har ladet sig teste indenfor den seneste uge.

Majbritt og Jesper Jørgensen lader sig begge teste jævnligt. Foto: Kasper Riggelsen

Majbritt og Jesper Jørgensen, Nyborg:

- Jeg er skoleleder på Rævebakkeskolen i Nyborg, og vi bliver testet hver mandag, altså en gang om ugen. (Majbritt)

- Jeg arbejder indenfor det private, og vi bliver også testet jævnligt. Min vi skal selv køre ud for at blive testet, så jeg er lidt ked af, at lyntestcentret i Nyborg er væk. Her kunne du få et svar med det samme i stedet for at skulle vente op til flere døgn. (Jesper)

- Det, at man bliver testet jævnligt, gør det meget nemmere at opspore smitten. Vi har alle et ansvar for at være med til at bringe smittetrykket ned igen. Og vi gør virkelig, hvad vi kan for at begrænse smittefaren ved at holde os til små bobler. Det samme gælder vores børn. Der er ikke nogen, der skal komme og brokke sig over de unge. De tager virkelig ansvar ved at holde sig til ganske få, som de ses med. Ellers mødes de online. (Majbritt)

Heidi Vejen (til højre) ser ingen grund til at lade sig teste. Toni Wexø undrer sig til gengæld over, at kunderne har svært ved at huske at bruge mundbind i den bagerbutik, hvor hun arbejder. Foto: Kasper Riggelsen

Heidi Vejen og Toni Wexø, Nyborg:

- Jeg er sund og rask, så jeg har ikke lyst til at lade mig teste. Corona er den nye influenza, og jeg tror på, at den vil være hos os i lang tid. Så vi kan lige så godt lære at leve med den. Men jeg bruger mundbind på arbejdet, og jeg omgås også kun med meget få mennesker. (Heidi)


Der er ikke nogen, der skal komme og brokke sig over de unge. De tager virkelig ansvar ved at holde sig til ganske få, som de ses med. Ellers mødes de online.

Majbritt Jørgensen, 42 år


- Jeg er blevet testet for covid-19, men ikke indenfor den seneste uge. Til daglig arbejder jeg i en bagerforretning i Ringe, og jeg kan se, at folk ikke passer ordenligt på. Hver dag skal vi sige til kunderne, at de kun må komme to ind ad gangen. Og at de skal huske at bruge mundbind. Folk lader deres frustrationer gå ud over vores statsminister, men de tager ikke et ansvar selv. (Toni)

Hans Christian Brandt ses her sammen med barnebarnet Laura på 11 år. Foto: Kasper Riggelsen

Hans Christian Brandt, Nyborg:

- Jeg er senest blevet testet i lørdags, fordi jeg skulle besøge min svigerinde på Sydkajen. Hun er frisk og rask, men hun er ikke så glad for det her corona. Så hun ville ikke have mig indenfor døren, hvis jeg ikke kunne fremvise en negativ test. Jeg er ked af, at smittetrykket i Nyborg er så højt, som det er tilfældet lige nu. På et eller andet tidspunkt må det stoppe, men noget af det vil vi måske lade blive hængende. Så som brug af håndsprit. Ekstra hygiejne kan blive det nye sort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce