Annonce
Nyborg

Nyborgensere i kø: Stormløb på coronatjek

Én af de unge værnepligtige står klar til at pode iført kittel og visir. Foto: Kristian Duch
Allerede længe inden åbningstid havde mange taget plads foran coronatestbilen på havnen i Nyborg.
Annonce

Nyborg: - I er nødt til at trække jer væk, for I skygger for pølsevognens kunder. Der er masser af plads til jer derovre.

ST-redder fra Ambulance Syd, Steen Nielsen, peger ned langs Lauses Grill på havnen i Nyborg.

Dem, han taler til, er en skare af mennesker, der onsdag formiddag er mødt op for at blive tjekket for coronavirus i Region Syddanmarks coronatestbil - et tilbud, nyborgenserne kunne gøre brug af mellem klokken 11 og 15.

- Vi er faktisk startet før tid i dag. Folk bliver irriterede, når de skal vente længe, og der er allerede mange hernede, fortæller en maskeret Steen Nielsen til Fyens Stiftstidende.

Coronatestbilen har da også allerede erfaring med de mange nyborgensere, der gerne vil tjekkes for coronavirus på havnen.

Mandag lagde bilen - som kører rundt i hele Region Syddanmark - også vejen forbi Nyborg.

Og der havde tingene udviklet sig så dramatisk, at det blev besluttet, at politiet skulle hjælpe med at holde vagt for coronatestbilen.

- Vi havde et sted mellem 400 og 500 mennesker hernede mandag. Folk måtte vente længe, og det udviklede sig sådan, at folk rev i ambulancen, så én af vores unge hjælpere var blevet ked af det, forklarer Steen Nielsen.

Annonce

Ikke nok information

Onsdag formiddag forløber tingene dog så afslappet på havnen i Nyborg, at der ikke længere er behov for politiet.

Alligevel er det ikke fuldstændig uden beklagelser, at folk lader sig pode af de to unge, visirklædte værnepligtige, som beredsskabet har stillet til rådighed.


Folk måtte vente længe, og det udviklede sig sådan, at folk rev i ambulancen, så én af vores unge hjælpere var blevet ked af det.

Steen Nielsen, Ambulance Syd


- Jeg er så skuffet over, at der ikke er blevet slået på tromme for det her, udbryder 86-årige Esther Mikkelsen, efter hun er blevet tjekket.

- Det er ren tilfældighed, at jeg ved, at det er her i dag, for det var en veninde, der fortalte mig det, forklarer hun.

Og det er ikke kun Esther Mikkelsen, der udtrykker ærgrelse over, at man ikke har givet mere information om mulighederne for at blive tjekket for coronavirus.

Flere af stemmerne i køen er nemlig enige. Mange giver udtryk for forvirring - og helt grundlæggende er man i køen enige om, at der bør være mere information om, hvor man kan lade sig tjekke for coronavirus rundt omkring på Fyn.

Annonce

Et tilbud for turister

Selvom køens mange stemmer giver udtryk for, at coronatestbilen er et tilbud for alle, der lægger vejen forbi, understreger ST-redder Steen Nielsen alligevel, at tilbuddet faktisk er rettet mod turister og sommergæster.

I modsætning til nyborgenserne har turister og sommergæster nemlig ikke mulighed for at lægge vejen forbi testcentret i Odense hen over sommeren.

Et besøg på testcentret kræver nemlig, at man bestiller en tid - og det er lige netop dér, coronatestbilen skiller sig ud.

- Selvfølgelig tager vi imod folk, der kommer forbi. Men vi opfordrer til, at man bestiller en tid i et testcenter. Coronatestbilen er altså hovedsagligt et tilbud for turister, fastslår Steen Nielsen.

Man kan orientere sig om, hvornår coronatestbilen lægger vejen forbi de forskellige byer i regionen, på Region Syddanmarks Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce