Annonce
Nyborg

Nyborgenser klar med ny omgang julehjælp til udsatte

Birgit Jensen håber på at kunne gentage successen fra 2017, hvor det lykkedes at samle varer nok til 14 velvoksne julekasser til glæde for lige så mange familier. Arkivfoto: Vibeke Volder

Til daglig arbejder Birgit Jensen som privat dagplejer i Nyborg. Men op til jul har hun ekstra travlt med at samle ind til familier, der ikke selv har råd til at holde jul. Denne gang er det med en ny foreningen i ryggen.

Nyborg: Julesteg, rødkål, brunede kartofler, lidt godt til kaffen og...

Listen over ting, som hører sig julen til, er lang, og det er langt fra alle, der har råd til det hele. For efterhånden seks år siden besluttede Birgit Jensen fra Nyborg derfor, at hun ville sponsorere mad til en udsat familie gennem hele julemåneden.

- Faktisk var det min datter, der satte det hele i gang, da hun sagde, at hun ikke ville have en julegave det år, hvis vi ikke samtidig kunne hjælpe en anden familie, husker hun.

I 2017 udvidede Birgit Jensen, der til daglig arbejder som privat dagplejer, sin julehjælp til at omfatte flere familier. Det skete med god hjælp fra andre nyborgensere. Både forretninger, privatpersoner og hoteller i byen bakkede op om ideen, og der blev i alt samlet varer ind til 14 velvoksne julekasser til glæde for lige så mange lokale familier. Derudover blev der doneret kød og andre fødevarer i mindre portioner til andre, der havde brug for en håndsrækning i juletiden.

Nu håber hun så på at kunne gentage succesen. Indtil videre er der opstillet beholdere i Føtex og Rema 1000 på Frisengårdsvej, hvor alle har mulighed for at lægge varer i, som de kan undvære. Hun håber samtidig, at endnu flere forretninger vil være med i den gode sags tjeneste.

Indsamlingen løber frem til den 22. december. Denne gang sker det med en ny forening i ryggen, nemlig Foreningen Næstehjælperne Fyn, der står for at udvælge de familier, der får glæde af julehjælpen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce