Annonce
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Fra efterårets audition til "Cyrano". Foto: Nils Svalebøg
Nyborg Voldspil bliver også ramt af corona-forbuddet mod store forsamlinger hele sommeren. Musicalen Cyrano gemmes til 2021.
Annonce

Nyborg: Der bliver ingen "Cyrano" på Nyborg Vold til sommer. Nyborg Voldspils bestyrelse har i enighed og på baggrund af forbuddet mod store forsamlinger valgt at udsætte opsætningen af forestillingen "Cyrano" til sommeren 2021.

Det skriver formand for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen, i en pressemeddelelse. Han kalder beslutningen for meget svær og tung.

"Vi står lige nu og har brug for at komme i gang med fysiske prøver, og det kan ikke gennemføres før tidligst efter 10. maj, og den dato kan sagtens blive forlænget. Med al sandsynlighed vil coronaepidemien også være over os henover sommeren, og dermed vil vi være sårbare i forhold til sygdom og frafald af skuespillere. Ligeledes har vi et ansvar over for vores publikums sikkerhed, som vi ikke kan sidde overhørig", skriver han endvidere.

Det er kun anden gang i Nyborg Voldspils 81-årige levetid, at man har måttet aflyse en forestilling. Første gang på baggrund af en verdenskrig og denne gang på baggrund af en sygdomsepidemi.

Nyborg Voldspil har allerede sikret sig rettighederne til forestillingen også næste år, og instruktør Jesper Dupont er også klar til at instruere i 2021.

"Jeg har i skrivende stund ikke hørt fra alle i det kreative team endnu, men jeg tror og håber på, at alle vil være med til at opføre forestillingen i 2021. I forhold til rollebesætningen er udgangspunktet, at såfremt man ønsker at være med, så har man den rolle, man nu er blevet tildelt", skriver formanden og nævner, at alt det arbejde, der indtil nu er lavet, ikke er spildt.

Alle kulisser, kostumer, replikker med mere skal bruges igen til næste år.

Jesper Bech Madsen opfordrer billetkøberne til at væbne sig med tålmodighed.

"Nyborg Voldspil skal i dialog med Billetten.dk, og vi finder snarest ud af, hvordan vi takler situationen. Ligeledes afventer vi desuden udmeldingerne fra myndighederne om hjælpepakker, så der går nogen tid, inden vi har det fulde overblik", skriver han.

Formand for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen, var selv til audition i efteråret. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce