Annonce
Nyborg

Nyborg-virksomhed har succes med kød: Ideen var slet ikke så tosset

Det er i tre store kar som dettet, kødet sou vides på Su'vi:t. Det vil sige, at bøfferne, andelårene og de andre lækre sager vakuum-pakkes og langtidsbehandles ved lav temperatur. Foto: Kasper Riggelsen.
Det er kun fem år siden, Michael Gertz første gang blev opfordret til at starte produktion sous vide-behandlet kød. Han fandt ideen tosset, men sprang alligevel ud i det.
Annonce

Nyborg: Sous vide-eventyret i Nyborg startede for godt fem år siden.

Michael Gertz, der også driver kødvirksomheden BF-Oks i Hesselager, fik besøg på sit kontor af mand ved navn Michael Vestergård.

- Han ville overtale mig til at starte noget med sous vide-kød, og jeg synes faktisk det lød tosset. Men vi tog til Lolland, hvor et storkøkken bruger metoden til at producere mad til egnens plejehjem og pensionister. Og så endte det med, at jeg sagde ja. Også fordi det var begrænset, hvor mange penge jeg kunne tabe ved at starte sous vide-produktionen, siger Michael Gertz.

Det blev langt dyrere end forventet at starte det op, men det viste sig altså hurtigt, at der er efterspørgsel på sous vide-produkterne. Michael Vestergaard er i dag ansat som en af de ledende medarbejdere på Su'vi:t, der nu har 16 ansatte.

Virksomheden startede i lejede lokaler i Nyborg Lynfrost, men da de blev for små, fik Michael Gertz en god idé:

Han tog ud i industriområdet og bankede på hos virksomheden Duco, der havde til huse i en tidligere fiskefabrik på Falstervej. Duco sælger dæksler, afløbsrender og riste til vejbyggeri og havde altså slet ikke brug for blandt andet det store frysehus, der hører til bygningskomplekset.

Michael Gertz og Duco-direktøren Erik Duedal var ikke længe om at nå til enighed: Duco byggede helt nye bygninger lige ved siden af den tidligere fiskefabrik, der så blev indtaget af Su'vi:t.

Su'vi:ts regnskab for 2017/18 viste et overskud på 333.000 kroner - tre gange mere end året før, og ejer og direktør Michael Gertz lover, at tallene i det regnskab, der snart offentliggøres, er endnu bedre.

Navnet Su'vi:t skal slås fast i folks bevidsthed, og det sker blandt andet gennem et stort sponsorat med håndboldklubben GOG - et naturligt valg for Michael Gertz, der er tidligere divisionsspiller og stadig hygger sig med den klistrede bold sammen med en andre halvgamle håndboldspillere i Langeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

OB

OB presset til angreb på hjemmebane: Satte det hele over styr mod Randers og tabte

Annonce