Annonce
Nyborg

Nyborg: Vandet har toppet

Beredskabet måtte endnu engang bruge mandskab på at pumpe vand fra voldgraven ud i havnen. Men ellers var der roligt i Nyborg efter højvandet tirsdag/onsdag. Foto: Kasper Riggelsen.

Højvandet toppede ved 126 centimeter denne gang - seks centimeter lavere end for en god uge siden.

Nyborg: Højvandet i Nyborg er toppet, og vandstanden stille og roligt på vej tilbage mod normalen.

I følge DMI's automatiske målestation på Slipshavn stod vandet højst omkring klokken fire onsdag morgen, hvor der blev målt 126 centimeter over dagligt vande. Det er lidt mindre end ved højvandet for en god uge siden. Dengang toppede det ved 132 centimeter.

Stiftstidende tog en tur rundt langs havnen lidt efter klokken seks onsdag morgen, og her var der stadig højt vand i havnen, men ikke noget, der truede bygningerne. I Havnegade pumper Beredskab Fyn stadig og vejen er spærret, men det er jo efterhånden ren rutine. Det handler som så ofte før om at pumpe vand fra voldgravene ud i havnen for at undgå oversvømmelser i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce