Annonce
Fyn

Nyborg stort set drænet for mundbind - folk står på spring for at kapre de få, der er

Normalt får Nyborg Apotek varer inklusiv mundbind dagen efter, de har bestilt, men det har ikke været tilfælde de sidste par dage. Foto: Michael Bager
Nyborg Kommune er en af de seks kommuner, som myndighederne har særligt corona-fokus på, og efterspørgslen på mundbind er stor. Det er lageret af mundbind til gengæld ikke - på gågaden melder butikkerne udsolgt.
Annonce

Nyborg: Mundbind udsolgt. Sådan står der på en seddel i døren til Nyborg Apotek med store bogstaver. En seddel, der får både forbipasserende og apotekets kunder til at stoppe op for at læse. Det samme budskab møder nyborgenserne i Minimal og Matas i gågaden.

På Nyborg Apotek blev det sidste mundbind solgt før weekenden, og siden da har de ansatte måtte sende kunderne skuffede hjem.

- Vi har kontaktet grossisten, og de siger, at de arbejder på sagen, fortæller Gaelle Matwara, der er farmaceut på Nyborg Apotek.

Hverken apoteket eller grossisten kan dog sige noget om, hvornår den næste sending kommer frem.

Annonce

Mundbind på vej

I Minimal er beskeden mere håbefuld. Butikken får en sending af mundbind i løbet af tirsdagen, og det får kunderne til at flokkes. Allerede fra morgenstunden har kunderne stukket hovedet ind for at høre, om mundbindene var ankommet, men uden held. En af dem er 42-årige Eudicia Pedersen. Sammen med en veninde har hun taget turen op og ned ad gågaden i jagten på mundbind, men uden held. Hun er derfor vendt tilbage til Minimal.

Eudicia Pedersens søn startede mandag i 3.g på Nyborg Gymnasium, hvor eleverne nu opfordres til at bære mundbind, og derfor er der kun én ting at gøre nu:

- Jeg bliver og venter, fortæller hun og sætter sig på bænken over for Minimal.

Lige nu er Eudicia Pedersen dog ikke bekymret for at færdes uden mundbind.

- Så længe vi holder afstand, passer på hinanden og har sygdommen i baghovedet, siger hun.

Den samme rolige stemning synes at præge Nyborgs hovedgade, hvor flere nyborgenserne udnytter sommervejret til at spise udenfor og se på butikkernes udvalg. En sjælden gang stikker et mundbind ud fra mængden.

Annonce

Utryg ved manglende afstand

Et af de få mundbind bæres af 67-årige Susanne Nagel. Hun er i risikogruppen, og hun har valgt at bære mundbind for at beskytte sig selv bedst muligt, når hun er ude og handle.

- Jeg bruger det, for ellers føler jeg mig utryg. Jeg føler ikke, at folk holder den fornødne sikkerhedsmæssige afstand, fortæller hun og peger på mundbindet.

Hendes mundbind er genanvendeligt, og hun vasker det hver dag. For en sikkerheds skyld har hun dog et ekstra engangsmundbind, som hun hiver frem fra tasken.

Annonce

Giver ikke op

En gruppe på fire mennesker stopper op foran Minimal og læser skiltet højt.

- Vi kan lige høre, om de har fået, siger den ene kvinde og stikker hovedet ind i butikken.

Hun må dog vende tilbage med skuffede nyheder. Mundbindene er ikke kommet endnu.


Jeg kommer tilbage senere. De kommer i dag, siger de.

Annelise Palme


Samme besked møder Annelise Palme, frivillig i Røde Kors genbrugsbutik, da hun kommer forbi butikken. For hende er Nyborg ikke grunden til mundbinds-jagten. Det er i stedet en forstående tur til Silkeborg, hvor der nu er påbud om brug af mundbind i offentlig transport. Hun holder dog humøret højt.

- Jeg kommer tilbage senere. De kommer i dag, siger de, konkluderer Annelise Palme og trækker sin cykel afsted mod butikken.

Det er ellers tredje gang, Annelise Palme har været forbi butikken siden sidste uge, men nu håber hun på, at hun har heldet med sig senere tirsdag.

Også Matas i Nyborg regner de med at få mundbind på lager i løbet af denne her uge.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce