Annonce
Nyborg

Nyborg: Stor BMW drønede ind i familiens stue

Huset på Christiandslundsvej er nabo til det lokale pizzaria. Spånpladerne blev sat op natten til mandag, mens der mandag formiddag stadig lå murbrokker og rester fra bilen på fortovet. Foto: Kasper Riggelsen

Natten til mandag fik Alice og Jakob Krogh Petersen uønskede gæster, da deres hus på Christanslundsvej blev påkørt. Føreren af bilen skyndte sig væk, men politiet har fundet frem til ham.

Nyborg: - Er I kommet noget til?

Alice og Jakob Krogh Petersens genbo var hurtigt på pletten, da deres hus midt på Christianslundsvej i Nyborg blev påkørt lidt før klokken to natten til mandag.

- Nej. Det er bare vores fjernsyn, der er faldet ned fra væggen, lød det beroligende fra Alice Krogh Petersen, der ligeledes var blevet vækket af braget og havde bevæget sig nedenunder i stuen.

Hun havde godt nok lagt mærke til, at der var skabt et stort hul i væggen ud til gaden. Men hun havde ikke fantasi til at forestille sig, at der kort forinden holdt en BMW 520 diesel i familiens stue.

Føreren af bilen havde skyndt sig at bakke og forsvinde væk derfra, men det lykkedes genboen at få et glimt af den store bil, der kørte i retning mod Vestergade og videre ud af byen.

Efter sig trak den et spor af kølervæske, men politiets bedste ledetråd var dog bilens registreringsnummer. Derfor gik der heller ikke lang tid, før Alice og Jakob Petersen fik meldingen om, at man havde fundet frem til den person, der havde siddet bag rattet.

Det viste sig at være en 41-årig mand fra Odense-egnen, der ikke er identisk med bilens ejer, oplyser vagtchef Anders Furbo Therkelsen til Fyens.dk.

Hvad manden har forklaret til politiet om årsagen til sammenstødet, ønsker han ikke at fortælle. Kun, at føreren er sigtet for have forladt stedet uden at give sig til kende, mens der ikke er rejst sigtelse for spirituskørsel.

Annonce
Familiens stue domineres af et stort hul i væggen, hvor der før hang et nyindkøbt fjernsyn. Foto: Kasper Riggelsen

Revner op til førstesal

Tilbage på Christianslundsvej er ejendommens beboere overbeviste om, at bilen har haft fart på, også for meget fart, da den drønede lige gennem T-krydset og ind i husmuren.

- Havde han dog bare ramt vejskiltet eller lygtepælen i stedet for, så havde vi ikke stået tilbage med et hul i væggen og revner, der går helt op til førstesal. I stedet kørte han lige mellem dem med stor kraft. Heldigvis er hverken han eller vi kommet til skade, men vi står tilbage med en stue, som vi ikke vil kunne bruge i lang tid, konstaterer Jakob Krogh Petersen.

Ud over politiet blev også forsikringsselskabet kontaktet, og allerede samme nat satte skadesservice spånplader op, så man ikke kan kigge direkte ind i stuen gennem hullet i væggen. I situationen kunne huset beboere ikke andet end at se til, mens de prøvede at forstå, hvad der var sket.

- Man føler sig bare så magtesløs. På et tidspunkt lagde jeg mig ovenpå for at hvile lidt, men til sidst besluttede jeg mig for at køre ud for at lede efter bilen for at se den med mine egne øjne. Jeg kunne følge sporet af kølervæske, men da jeg nåede på den anden side af byskiltet, måtte jeg opgive igen, siger Jakob Krogh Petersen.

Det er i øvrigt ikke første gang, en bil påkører netop deres hus. Selv om det efterhånden ligger 15-20 år tilbage, vil familien nu tage kontakt til kommunen for at undersøge, om det er muligt at få sat en form for afskærmning op, så der ikke bliver nogen tredje gang.

- Jeg har også haft fat i vores internetudbyder for at høre, om de hurtigst muligt kan trække et ny kabel fra væggen. Vi kan ikke klare os uden internet, mens vi tilsyneladende godt kan leve med et hul i væggen, bemærker han og smiler træt.

Revnerne går helt op til første sal. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];