Annonce
Debat

Nyborg Slot: Udstil de underjordiske rester

Byggepladsen på Nyborg Slot. Foto: Carsten Olsen
Annonce

Læserdebat: Jeg har med stor interesse fulgt debatten om Nyborg Slots fremtid, efter at det oprindelige projekt med ringmur, formidlingsfløj og forhøjelse af vagttårn er nedstemt af klagenævnet.

Jeg har ingen faglige forudsætninger for at udtale mig, men deltog i 2016 et “åbent-hus”- arrangement med rundvisning på såvel slottet som slotspladsen. På slotspladsen var udgravet fundamenter af tidligere fløje, mure og tårne.

Inspireret af dette kunne jeg forestille mig, at alle disse fundamenter igen blev gravet fri og dermed blotlagt for besøgende. Jeg kunne forestille mig, at disse underjordiske rester eventuelt blev overdækket med glas og blev passende belyst.

Man kunne så samtidig bygge en slags diskret markering – eventuelt med et hegn af rustent stål (cortén) eller lignende – som skulle vise udstrækningen af den tidligere 4-fløjede borg.

Med denne formidlingsmodel undgår man, at de historiske, underjordiske dele af slottet blot tildækkes for altid, samtidig med at man undgår at bygge oven på fredede fortidsminder, hvilket jo er en del af grunden til klagenævnets afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce