Annonce
Nyborg

Nyborg Slot: Kulturministeren klar til møde om kongeborg

Kulturministeren har inviteret byrådet til virtuelt møde om fremtiden for Nyborg Slot. Det er et godt tegn, mener Nyborgs borgmester. Dronefoto: Peter Krogh Frausing
Kulturminister Joy Mogensen (S) sender endnu et signal til Nyborg om, at det store, nationale slotsprojekt står højt på hendes dagsorden.
Annonce

Nyborg: Et møde med kulturministeren er endnu et signal om, at slotsprojektet står højt på hendes dagsorden.

Det siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), efter at kulturminister Joy Mogensen (S) har inviteret til et virtuelt møde om kongeborgen Nyborg Slot.

Mødet, der finder sted den 5. februar, er blevet til på borgmesterens initiativ.

Og Kenneth Muhs er glad for, at mødet nu er kommet i stand, og der er sat en dato på det.

- Det er bestemt meget positivt, at kultruministeren har inviteret os til et møde. Det er vigtigt for vores bestræbelser på at komme videre med slotsprojektet, siger han.

Annonce

Nej fra klagenævn

Det store projekt, hvor det var planen at bygge en helt ny formidlings- og udstillingsfløj, en ringmur og et forhøjet vagttårn i tilknytning til den eksisterende del af slottet, fik den 17. december et "nej" fra Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Museumsloven gør det som udgangspunkt forbudt at bygge på fredede fortidsminder, som Slotsholmen i Nyborg. Og et flertal i klagenævnet sagde med mindst mulig margin nej til at give den dispensation, som er en forudsætning for at realisere det 321 millioner kroner dyre slotsprojekt.


Det er vigtigt for vores bestræbelser på at komme videre med slotsprojektet.

Borgmester Kenneth Muhs (V)


Siden har kulturministeren forlangt at få en redegørelse for sagen. Og senest har Folketingets kulturudvalg bedt ministeren undersøge, hvilke muligheder der er for alligevel at få projektet gennemført.

Annonce

Ros til ministeren

Til Fyens Stiftstidende oplyser Kulturministeriet, at redegørelsen er på vej, men at det endnu ikke er muligt at sige, hvornår den foreligger.

Alt tyder dog på, at redegørelsen vil være klar, før Nyborgs møde med ministeren.

Samtidig minder borgmester Kenneth Muhs om, at Joy Mogensen klart og utvetydigt har slået fast, at Nyborg Slot-projektet er "for godt til at lade falde".

- Kulturministeren har været meget direkte i sin støtte til projektet, og det skal hun have stor ros for, siger Kenneth Muhs.

Annonce

Modstandere får foretræde

Det er dog ikke kun folkene bag det store slotsprojekt, der skal snakke med politikerne på Christiansborg.

Forleden kunne vi her i avisen fortælle, at foreningen Kultur&Arv ønskede at mødes med politikerne i Folketingets kulturudvalg ligesom Kenneth Muhs og museumsdirektør Erland Porsmose gjorde det for nylig. Kultur&Arv er en af de foreninger, der klagede til Miljø og Fødevareklagenævnet over dispensationen til byggeriet ved Nyborg Slot, og de var dermed med til at stoppe projektet - i hvert fald midlertidigt.

- Og de skal være velkomne, siger formanden for kulturudvalget, Hans Chr. Schmidt (V), der oplyser, at mødet finder sted onsdag i den kommende uge.

- Folk, der har noget på hjertet skal jo kunne komme herind og tale med politikerne, og det gælder naturligvis også denne forening, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mette Frederiksen om corona-udbruddet i Vollsmose: - Vi skal ret hurtigt drøfte, om der mangler nogle værktøjer

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce