Annonce
Nyborg

Nyborg Slot haster: Redegørelse på trapperne

Kulturminister Joy Mogensen (S) forventer at få en redegørelse om Nyborg Slot-sagen inden for 14 dage. Foto: Kristian Brasen
Mens borgmester og museumsdirektør gør sig klar til foretræde på onsdag, forventer kulturministeren en redegørelse om klagesag i løbet af 14 dage.

Nyborg: Det politiske pres, der skal redde Nyborg Slot fra undergang, vokser.

Og at dømme efter nye oplysninger fra kulturministeren er der tale om en hastesag.

Ministeren bad umiddelbart før jul om en redegørelse for sagen, hvor Miljø- og Fødevareklagenævnet har sagt nej til et omfattende byggeri på Slotsholmen i Nyborg.

- Det er en trist situation, vi er endt i. Både lokale kræfter, fonde og staten har brugt tid og ikke mindst penge på projektet, konstaterede kulturminister Joy Mogensen (S) dengang i Fyens Stiftstidende.

Nej til interview

Ministeren har ikke ønsket at stille op til yderligere interview med Fyens Stiftstidende.

Men i en mail til avisen oplyser Kulturministeriet, at ministeren forventer at få redegørelsen allerede i løbet af de næste 14 dage.

Nyborg Kommune, Slots- og Kulturstyrelsen, Østfyns Museer og to af landets største private fonde har i ti år arbejdet på et omfattende formidlingsprojekt, med en rekonstruktion af kongeborgen Nyborg Slot som omdrejningspunkt.

Og hvis museumsloven gør det muligt at trække tæppet væk under et projekt som Nyborg Slot, må loven laves om. Det mener formanden for Folketingets kulturudvalg, Hans Chr. Schmidt (V).

Det mener kulturministeren også.

- Jeg har i andre sammenhænge sagt, at jeg gerne vil se på balancen i lovgivningen og især spørgsmålet om, hvorvidt vores lovgivning er for restriktiv, som ministeren før jul fastslog i Fyens Stiftstidende.

På onsdag får Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer, foretræde for Folketingets kulturudvalg.

Konsekvenserne

Her vil de redegøre for konsekvenserne af klagenævnets nej til Nyborg Slot-projektet. Og  for mulighederne for alligevel at gennemføre det.

For, som det hedder i et notat om sagen, Nyborg Kommune har udarbejdet, vil det i tilfælde af en ændring af museumsloven "være helt oplagt at skrive Nyborg Slot-sagen ind i lovbemærkningerne".

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod