Annonce
Nyborg

Nyborg Slot-folk ude: Nye navne i bygningssyn

Arkitekt Lars Juel Thiis (i midten) er ikke længere formand for Det Særlige Bygningssyn. Lige som mange andre medlemmer blev han skiftet ud, da kulturministeren udpegede et nyt råd for nylig. Billedet er taget i sommer, da man præsenterede den endelige udgave af tilbygningerne til Nyborg Slot. Arkivfoto: Carsten Olsen.
Kulturministeren har udpeget nye medlemmer til det rådgivende udvalg. Og medlemmerne med tilknytning til Nyborg Slot er alle ude.
Annonce

Nyborg: Det Særlige Bygningssyn har spillet en aktiv rolle i sagen om tilbygningerne til Nyborg Slot, og det har flere gange været kritiseret, at flere af bygningssynets medlemmer er dybt involveret i det store projekt i Nyborg.

Men hvis Nyborg Slot igen havner på dagsordenen i Det Særlige Bygninssyn, er der ikke længere fare for inhabilitet. Kulturministeren har nemlig udpeget nye medlemmer til rådet, og alle de medlemmer, der havde med Nyborg Slot at gøre, er ude.

Det gælder den tidligere formand, professor, arkitekt MAA Lars Juel Thiis, der er indehaver af arkitektfirmaet Cubo, som står i spidsen for konsortiet, der vandt arkitektkonkurrencen om Nyborg Slot. Også professor og arkitekt Mogens Morgen, der ligeledes var med i vinderprojektet, er ude af rådet. Det samme gælder byrådsmedlem Anja Kongsdal, Nyborg.

Reglen i Det Særlige Bygningssyn er, at medlemmerne sidder i fire år ad gangen og normalt kun kan sidde i to perioder i træk. Og på den baggrund har kulturministeren sat et nyt hold.

Ny formand er kulturarvchef på Odense Bys Museer, Jens Toftgaard.

Det Særlige Bygningssyn er kulturministerens og Kulturarvsstyrelsens rådgivende udvalg i spørgsmål om bygningsfredning og bygningsbevaring.

Rådet har flere gange haft sagen om Nyborg Slot på dagsordenen, men Lars Juel Thiis og Mogens Morgen har været inhabile og uden for døren, når sagen fra Nyborg var oppe. Også Anja Kongsdal gik ud af mødelokalet, når slottet var på dagsordenen.

Slots og Kulturstyrelsen har givet tilladelse til ombygningerne ved Nyborg Slot, men flere organisationer har klaget, og derfor kan der tidligst trykkes på startknappen til det store byggeri i februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce