Annonce
Nyborg

Nyborg slår tonen an: Vil være første kommune med egen musikpolitik

Søren Huss og bandet Saybia står som lysende eksempler på musiske talenter fra Nyborg, der har formået at gå hele vejen. Kommunens nye musikpolitik skal blandt andet give et bud på, hvordan man man sikrer de bedste betingelser for, at endnu flere klarer springet fra øvelokalet og ind på den store scene. Arkivfoto: Inge Lynggaard Hansen
Repræsentanter for musikskolen, Bastionen, ungdomsskolen og Sammenslutningen er Musikforeninger, SAMMUS, får alle muligheden for at sætte deres præg på ny politik, der skal fremme musiklivet i Nyborg Kommune. Der følger dog ingen penge med.

Nyborg: Det var sød musik i ørene på Jesper Nielsen (S), da et samlet byråd sidste efterår besluttede at gøre Nyborg til den første kommune i landet, der får sin egen, sammenhængende musikpolitik.

Under den afsluttende debat om budget 2019 var det socialdemokratiske byrådsmedlem endog parat til at vædde 100 kroner med alle i byrådssalen om, at musik med tiden vil få samme status i folkeskoleloven i forhold til børns indlæring som bevægelse og motion.

Siden har der været næsten påfaldende stille om emnet, men det bliver der nu lavet om på, fortæller skole- og kulturchef i Nyborg Kommune, Lars Kofoed. Han er blevet udpeget som leder af en arbejdsgruppe, der mødtes første gang den 9. september. Ud over fagchefen består gruppen blandt andet af repræsentanter for Sammenslutningen af Musikforeninger i Nyborg, SAMMUS, fra musikskolen, fra ungdomsskolen, fra kulturhuset Bastionen samt fra dagtilbud og skoler. Også Kultur- og Fritidsudvalget har udpeget to deltagere i form af Anne Dyrhøj fra Venstre og førnævnte Jesper Nielsen. Netop sammensætningen af den store gruppe er en af de ting, der har taget tid. Sammen med behovet for at få beskrevet rammerne for, hvad politikpolitikken skal kunne, udgør det en del af forklaringen på, at man ikke er kommet længere på nuværende tidspunkt, fortæller Lars Kofoed. - Men ambitionen er stadig, at vi bliver færdige i 2019, så der ligger et forslag til godkendelse i december, tilføjer han.
Annonce

En ny Søren Huss

Nyborg Kommune har i forvejen en politik på en lang række områder, men ideen om en sammenhængende musikpolitik er altså ny, også på landsplan.

- Det man ønsker fra politisk side, er at lave en politik, der kan beskrive visionerne for udviklingen af musiklivet i Nyborg Kommune. Herunder, om man kan sætte gang i nye aktiviteter indenfor området, forklarer Lars Kofoed om baggrunden for det nye initiativ.

Jo flere tilbud og jo flere aktiviteter, der er indenfor området, desto bedre er det for byens borgere. Så selv om den nydannede musikforening i Nyborg ikke har nogen direkte forbindelse til det arbejde, der nu sættes i gang, så peger de begge i samme retning, mener fagchefen.

Den nye musikpolitik skal også skal forholde sig til andre emner så som, hvordan musikskolen fremover skal samarbejde med dagtilbudsområdet.

Og hvordan man får fremmet den store underskov af musiske talenter indenfor for eksempel den rytmiske musik, så Nyborg en dag kan præsentere en ny Søren Huss.

- I sidste ende handler det om, hvordan vi bedst kan fremme musiklivet i Nyborg Kommune. Det kan være alt lige fra større bevågenhed til, at man etablerer et helt nyt spillested med tilhørende øvelokaler, fortæller fagchefen.

Penge til nye initiativer er der dog ingen af på nuværende tidspunkt. Det afhænger med andre ord af, om politikerne igen kan finde melodien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Nyborg

Tyv fanget på video

Annonce