Annonce
Fyn

Nyborg-rektor indstillet til Årets Fynbo

Henrik Vestergaard Stokholm er indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris, fordi han har "udvist mod i en vigtig sag", som en læser skriver.

Henrik Vestergaard Stokholm, rektor for Nyborg Gymnasium, bør blive Årets Fynbo 2019, mener læser Marieke Brinck, der derfor har indstillet rektoren til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

- Henrik Vestergaard Stokholm har vist mod i en vigtig sag, som overordnet set handler om at turde handle medmenneskeligt i en situation, hvor han valgte at gå imod en anvisning fra kommunen. Henrik tilbød fortsat undervisning til tre somaliske børn fra en udviklingstruet familie. Henrik modtog trusler og modstand på grund af denne handling. Jeg mener, at Henrik skal have denne pris, fordi han havde mod til at handle ud fra, hvad der var det rigtige – og tilsidesætte sig selv og sin angst for at miste sit job på baggrund af denne handling, skriver Marieke Brinck i sin indstilling.

Læser Grethe Hedegaard indstiller Finn Kyhn som Årets Fynbo, "da han er foregangsmand for at købe Korinth Kro":

- Denne bygningsproces er fuldstændig på frivillig basis, hvilket har været et hårdt slid. Det var i sidste øjeblik, at kroen blev reddet, da den var i en tilstand, hvor den skulle have været revet ned. Ved ihærdig indsats er kroen reddet, og ved en endnu større indsats er der nogle værelser, som allerede bliver lejet ud. Det er et fantastisk arbejde, der bliver gjort, som vil glæde mange mennesker på hele egnen. Det vil også tiltrække turister, skriver Grethe Hedegaard blandt andet i sin indstilling.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce