Annonce
Fyn

Nyborg-rektor indstillet til Årets Fynbo

Henrik Vestergaard Stokholm er indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris, fordi han har "udvist mod i en vigtig sag", som en læser skriver.

Henrik Vestergaard Stokholm, rektor for Nyborg Gymnasium, bør blive Årets Fynbo 2019, mener læser Marieke Brinck, der derfor har indstillet rektoren til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

- Henrik Vestergaard Stokholm har vist mod i en vigtig sag, som overordnet set handler om at turde handle medmenneskeligt i en situation, hvor han valgte at gå imod en anvisning fra kommunen. Henrik tilbød fortsat undervisning til tre somaliske børn fra en udviklingstruet familie. Henrik modtog trusler og modstand på grund af denne handling. Jeg mener, at Henrik skal have denne pris, fordi han havde mod til at handle ud fra, hvad der var det rigtige – og tilsidesætte sig selv og sin angst for at miste sit job på baggrund af denne handling, skriver Marieke Brinck i sin indstilling.

Læser Grethe Hedegaard indstiller Finn Kyhn som Årets Fynbo, "da han er foregangsmand for at købe Korinth Kro":

- Denne bygningsproces er fuldstændig på frivillig basis, hvilket har været et hårdt slid. Det var i sidste øjeblik, at kroen blev reddet, da den var i en tilstand, hvor den skulle have været revet ned. Ved ihærdig indsats er kroen reddet, og ved en endnu større indsats er der nogle værelser, som allerede bliver lejet ud. Det er et fantastisk arbejde, der bliver gjort, som vil glæde mange mennesker på hele egnen. Det vil også tiltrække turister, skriver Grethe Hedegaard blandt andet i sin indstilling.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];