Annonce
Nyborg

Nyborg regner med Tour de France som planlagt

Nyborg-borgmester Kenneth Muhs (t.h.), der her ses sammen med projektleder Tue Kempf, mener ikke, at Tour de France i Nyborg 3. juli næste år er i fare, selvom de franske arrangører gerne vil have flyttet starten en uge. Foto: Mette Mørk
De franske arrangører har fået afslag på en forespørgsel om at flytte næste års Tour de France-start. Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg, regner med, at feltet kommer i mål i Nyborg 3. juli som planlagt.
Annonce

Nyborg: En høflig forespørgsel og et høfligt svar, der ikke får indflydelse på Nyborgs deltagelse som målby i næste års udgave af Tour de France.

Sådan beskriver Nyborg-borgmester Kenneth Muhs (V) den mailkorrespondence, som har været mellem Tour de France-arrangøren A.S.O. og den danske Grand Départ - det vil sige arrangøren i Danmark.

I mailkorrespondencen, som B.T. har fået aktindsigt i, fremgår det, at A.S.O. har spurgt til muligheden for at rykke Tour-starten en uge frem, så den ikke kolliderer med åbningen af OL i Tokyo. De olympiske lege, der er udskudt et år på grund af corona-udbruddet, starter 23. juli, mens Tour de France næste år køres frem til 25. juli.


Vi har en kontrakt med de datoer for Tour de France i Danmark, som hele tiden har været i spil. Den kontrakt underskrev vi sidste år, så jeg ser ikke, at Touren i Danmark skulle være i fare.

Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg


Men en flytning af Tour-starten er ikke en mulighed, skriver Frank Jensen, formand for Grand Départ, tilbage til A.S.O.-direktør Christian Prudhomme.

"På vegne af partnere for den danske Grand Départ må jeg informere dig om, at det ikke er en realistisk løsning at rykke datoerne for Grand Départ med en uge", står der i mailen, som B.T. har set.

Annonce

Ikke i fare

Efter planen skal Nyborg være målby på etapen 3. juli næste år, og Kenneth Muhs, der som Nyborg-borgmester også er del af Grand Départ, forestiller sig ikke, at den plan er i fare trods afslaget på den franske forespørgsel.

- Det er ikke et spørgsmål, om Tour de France bliver holdt i Danmark næste år. Det handler om, at A.S.O. har henvendt med muligheden for at flytte startdatoen for Tour de France i Danmark med en uge. Det kan så ikke lade sig gøre, har vi høfligt meldt tilbage.

- Vi har en kontrakt med de datoer for Tour de France i Danmark, som hele tiden har været i spil. Den kontrakt underskrev vi sidste år, så jeg ser ikke, at Touren i Danmark skulle være i fare, siger han.

Annonce

Logistiske problemer

Tour de France 2021 skal efter planen tage sin begyndelse i København 2. juli, inden feltet dagen efter tager turen fra Roskilde til Nyborg. Den tredje og sidste etape i Danmark køres fra Vejle til Sønderborg. Derefter rejser feltet til Frankrig for at køre de resterende etaper.

Frank Jensen begrunder afslaget med, at en flytning af Tour-starten vil kollidere med EM i fodbold, hvor herrelandsholdet spiller sin første kamp hjemme i Parken 12. juli.

En flytning af Tour de France vil derfor give logistiske problemer, og der har allerede været gennemført komplicerede forhandlinger mellem de danske arrangører af EM og Tour de France og A.S.O. og UEFA, der arrangerer Europamesterskabet i fodbold.

Det lykkedes dog at lave en aftale, så København kan lægge grund til både cykelløb og fodbold næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce