Annonce
Nyborg

Nyborg-politikere om udvisning: Vi kan ikke sætte os ud over loven

Borgmester Kenneth Muhs. Foto: Morten Rode

Nyborg: Kommunen bliver kort og godt nødt til at følge lovgivningen. Sådan lyder det både fra socialdemokratiets leder Sonja Marie Jensen og venstre borgmester Kenneth Muhs.

- Når det så er sagt, er det ikke nogen hemmelighed, at jeg har stor sympati for de piger, fortæller Sonja Marie Jensen.

Torsdag udtalte direktør på socialområdet i Nyborg Kommune Marianne Stentebjerg, at kommunen kun kan forholde sig til den lovgivning, der gælder i forhold til den somaliske familie Abdisalan Hussein, der netop har stået frem og fortalt om, hvordan de efter tre gode og aktive år i landet, nu skal udvises, trods de har arbejde og er under uddannelse.

Kenneth Muhs bakker op om den påstand.

- Vi bliver nødt til at følge den lovgivning. Gjorde vi ikke det, havde vi et kæmpe problem. Vi har ikke mulighed for at træffe beslutninger, der sætter sig udover dansk lovgivning.

Sonja Marie Jensen stoler fast og holdent på administrationen.

- Jeg ved, at de har sat sig godt ind i tingene, og vi er blevet godt oplyst om det på udvalgsmøderne. Jeg har tillid, til at vores administration har gjort det, de skal ifølge loven.

Hvad angår rektor ved Nyborg Gymnasium Henrik Vestergaard Stokholms beslutning om at trodse reglerne og lade de to somaliske 10. klasse-piger Roda og Ruweyda Abdisalan Hussein fortsætte undervisningen, svarer begge politikere klart.

- Det er en selvejende institution, så det forholder jeg mig ikke til, svarede både Kenneth Muhs og Sonja Marie Jensen.

Sidstnævnte mener dog, at politikere på Christiansborg ikke bør blande sig i Nyborg-rektorens foretagende.

- Jeg synes måske Christiansborgpolitikernes fokus skal være på det lovgivende arbejde og ikke så meget på, hvordan en rektor træffer beslutninger i en selvejende institution, lyder det fra Sonja Marie Jensen.

Annonce
Socialdemokraternes leder Sonja Marie Jensen.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce