Annonce
Nyborg

Nyborg og Sønderborg: Tæt samarbejde om touren

Et tæt kommunalt samarbejde bliver nødvendigt, mener Nyborgs tour-chef Tue Kempf og Sønderborgs Inge Olsen - her fotograferet i de tidlige morgentimer tirsdag i pressecenteret i Nancy. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Besøget i Nancy gav megen afklaring, men rejste også mange spørgsmål. For Nyborg og Sønderborg stod én ting klart ved afrejsen: Vi må hellere arbejde tæt sammen om Tour De France om to år.

Som målbyer for Tour de France's 2. og 3. etaper 2021 slog repræsentanter for Nyborg og Sønderborg kommuner mandag og tirsdag følgeskab under besøget i Nancy, som tirsdag dannede rammen om 4. etapes afslutning i dette års løb. Men dermed stopper samarbejdet ikke. Tværtimod.

- Vi har en fælles opgave og dermed også fælles spørgsmål til de franske arrangører. De spørgsmål var ikke alle ens, men udtænkt i hovederne på hver af os undervejs. Men svarene, dem kunne vi alle bruge, siger Nyborgs tour-chef, Tue Kempf, mens han tager den til lejligheden særlige indretning af Nancy nærmere i øjesyn.

Inge Olsen så det på samme måde. Hun er direktør for kultur og turisme i Sønderborg. Hun og Tue Kempf fulgtes ad under store dele af besøget i Frankrig og udvekslede registreringer undervejs.

- Alt er nyt endnu, og vi kan ikke have rede på det hele. Vi har ikke engang rede på, hvad vi mangler af oplysninger. Derfor er det godt, at vi er sammen hernede og hører hinandens spørgsmål og hører svarene. Det er relevant for alle parter, siger hun.

Om ikke andet har besøget lært dem ét: De kommer til at stikke hovederne sammen temmelig ofte gennem de næste to år.

- Vi har fået lagt grundstene til et bysamarbejde. Det er helt indlysende, at vi de næste to år kommer til at arbejde meget sammen, Nyborg og Sønderborg, så vi kan dele oplysninger og erfaringer, siger Tue Kempf.

Annonce

Direktøren: Meget at tale om

- Det hele kan bruges. Det, Nyborg lærer og erfarer, kan vi bruge, og omvendt, siger Inge Olsen.

Dermed var de i tråd med en opfordring tirsdag fra Alex Pedersen. Han er direktør for det selskab, der har fået det overordnede ansvar for tourens etaper i Danmark om to år.

- Der er megen god ide i at få alle de danske værtsbyer herned og se forholdene. Dels ved de, hvad de går ind til, dels lærer de fra begyndelsen hinanden at kende. Det er der god fornuft i, for jeg vil opfordre dem til at arbejde sammen. Det gælder generelt alle fem danske værtsbyer, men de byer, der har samme specifikke opgave, enten starten eller afslutningen på løbet, har særlig meget at tale om, siger Alex Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce