Annonce
Nyborg

Nyborg og Sønderborg: Tæt samarbejde om touren

Et tæt kommunalt samarbejde bliver nødvendigt, mener Nyborgs tour-chef Tue Kempf og Sønderborgs Inge Olsen - her fotograferet i de tidlige morgentimer tirsdag i pressecenteret i Nancy. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Besøget i Nancy gav megen afklaring, men rejste også mange spørgsmål. For Nyborg og Sønderborg stod én ting klart ved afrejsen: Vi må hellere arbejde tæt sammen om Tour De France om to år.

Som målbyer for Tour de France's 2. og 3. etaper 2021 slog repræsentanter for Nyborg og Sønderborg kommuner mandag og tirsdag følgeskab under besøget i Nancy, som tirsdag dannede rammen om 4. etapes afslutning i dette års løb. Men dermed stopper samarbejdet ikke. Tværtimod.

- Vi har en fælles opgave og dermed også fælles spørgsmål til de franske arrangører. De spørgsmål var ikke alle ens, men udtænkt i hovederne på hver af os undervejs. Men svarene, dem kunne vi alle bruge, siger Nyborgs tour-chef, Tue Kempf, mens han tager den til lejligheden særlige indretning af Nancy nærmere i øjesyn.

Inge Olsen så det på samme måde. Hun er direktør for kultur og turisme i Sønderborg. Hun og Tue Kempf fulgtes ad under store dele af besøget i Frankrig og udvekslede registreringer undervejs.

- Alt er nyt endnu, og vi kan ikke have rede på det hele. Vi har ikke engang rede på, hvad vi mangler af oplysninger. Derfor er det godt, at vi er sammen hernede og hører hinandens spørgsmål og hører svarene. Det er relevant for alle parter, siger hun.

Om ikke andet har besøget lært dem ét: De kommer til at stikke hovederne sammen temmelig ofte gennem de næste to år.

- Vi har fået lagt grundstene til et bysamarbejde. Det er helt indlysende, at vi de næste to år kommer til at arbejde meget sammen, Nyborg og Sønderborg, så vi kan dele oplysninger og erfaringer, siger Tue Kempf.

Annonce

Direktøren: Meget at tale om

- Det hele kan bruges. Det, Nyborg lærer og erfarer, kan vi bruge, og omvendt, siger Inge Olsen.

Dermed var de i tråd med en opfordring tirsdag fra Alex Pedersen. Han er direktør for det selskab, der har fået det overordnede ansvar for tourens etaper i Danmark om to år.

- Der er megen god ide i at få alle de danske værtsbyer herned og se forholdene. Dels ved de, hvad de går ind til, dels lærer de fra begyndelsen hinanden at kende. Det er der god fornuft i, for jeg vil opfordre dem til at arbejde sammen. Det gælder generelt alle fem danske værtsbyer, men de byer, der har samme specifikke opgave, enten starten eller afslutningen på løbet, har særlig meget at tale om, siger Alex Pedersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce