Annonce
Nyborg

Nyborg mindste kørte Touren før Touren

Startskuddet på dagens løb gik af klokken 10. Den godt en kilometer rute blev klaret ganske på omkring de fem minutter. Foto: Frederik Nordhagen
Lørdag var der Gang i Gaden-arrangement i Nyborg, og dagen blev sat i gang på sundeste - og sjoveste - vis med et cykelløb for nogle af byens mindste.

NYBORG: Om under to år er Nyborg vært for målstregen til verdens største cykelløb. Men hvis Bernal, Alaphilippe ikke passer på, så er der måske nogle nye konkurrenter klar.

Gang i Gaden-arrangementet i Nyborg lørdag skulle ikke bruge lang tid på at komme i gang, da byens mindste borgere tidligt oppe og stod klar på dagen. To af dem var tvillingerne Halfdan og Astrid Skov på seks år, der begge var mødt frem på pladsen før 10 for at være klar til Mini Tour de Nyborg, som var et cykelløb sat op på dagen for børn fra seks til ni år.

- De har glædet sig helt vildt til i dag. De kunne stort set ikke sove i nat, og alt skulle bare være helt klar, og dækkene skulle pumpes. Astrid vågnede klokken seks i morges og glædede sig. De skulle jo være med i et rigtigt cykelløb, siger Natasha Skov, mor til de to cykelryttere.

Den glæde, som skinnede ud af øjnene på de unge ryttere, var også lige præcis, hvad hele dagens cykelløb handlede om, hvis man spørger hos medarrangørerne fra Nyborg Cykle Klub.

- Dagen i dag handler ikke om os eller om, at vi skal have nye medlemmer ind i vores klub. Det handler bare om, at børnene er glade, og at vi får sat gang i Nyborg. Og Nyborg Kommune er jo altid fantastiske til at hjælpe os, når vi arrangerer løb, så selvfølgelig vil vi også gerne hjælpe til på en dag som i dag, sagde Jan Hansen fra Nyborg Cykle Klub, imens to af hans ældre ryttere agerede for- og bagtrop for feltet af unge cykelryttere.

Annonce
Efter løbet var der drikkedunke til alle ryttere fra Nyborg Cykle Klub. Foto: Frederik Nordhagen

Alle forudsætninger velkomne

Alle unge i den rigtige aldersgruppe var velkomne til dagens cykelløb. Der var ingen forudsætninger for, hvad man kunne på et cykel. Det betød også, at det var vidt forskellige evner og forudsætninger, de unge kom til løbet med.

- Hvis der skulle være en fremtidig cykelrytter blandt dem, så skulle det måske være Astrid. Hun elsker at cykle, og hvis hun kunne, så ville hun cykle til alting. Hun snakkede også om at vinde i dag. For Halfdan er det bare fedt at være ude at cykle. Og det er fedt at cykle uden sine forældre med sig, siger Natasha Skov.

Den lille gruppe cykelryttere fik en tur gennem det centrale Nyborg, hvor de kørte en bane formet som et ottetal med start og mål et par meter fra Gl. Torv. Banen var godt 500 meter lang, så de unge sprintere tog turen to gange. Formen på banen betød også, at forældre kunne heppe på børnene fire gange i løbet af de to omgange.

Og der kan sagtens komme flere muligheder for at de helt små kan vise sig frem på to hjul

- Lige nu har vi ingen tilbud i klubben til børn i den alder, som de her. Men det kunne jo godt komme på tale i fremtiden. Når vi skal afholde mountainbikeløb på volden senere, så har vi diskuteret muligheden for at lave en mindre bane, hvor de unge kan køre. De små har tidligere fået lov at køre på den store bane i pauser, så de vil jo gerne, siger Jan Hansen.

Og selvom farten på rytterne måske var et par kilometer under gennemsnitshastigheden, der bliver kørt, når Tour de France-rytterne snart skal jagte en gul trøje i Nyborg, så var der ét punkt, hvor de yngste præsterede noget, som de professionelle sjældent klarer.

Ingen ryttere udgik af lørdagens cykelløb.

I takt med at der blev tilbagelagt meter, begyndte feltet at blive spredt. Foto: Frederik Nordhagen
Der var stor forskel på, hvor længe løbets ryttere havde kørt på cykel. Nogle havde først lært det helt i sommer. Det begrænsede dem dog slet ikke. Foto: Frederik Nordhagen
Der var fint fremmøde af fans til de unge ryttere. Foto: Frederik Nordhagen
Mini Tour de Nyborg til Gang i Gaden. Foto: Frederik Nordhagen
Noget af det sværeste på dagen var at finde ud af, hvor drikkedunken kunne opbevares, mens resten af Gl. Torvs underholdning blev udforsket. Foto: Frederik Nordhagen
Mini Tour de Nyborg til Gang i Gaden. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce