Annonce
Fyn

Nyborg lader op til 2,6 kilometers berømmelse: Alt er udsolgt på hotellerne

De danske arrangører modtog det eftertragtede Grand Départ-trofæ, som nu skal cykles rundt i Danmark på ladcykel. Nyborg-borgmester Kenneth Muhs ses som nr. tre fra højre (eneste med jakke). Foto: Grand Départ Copenhagen
Ved årets afslutningsceremoni for Tour de France på Champs-Élysées, modtog de danske tour-arrangører det eftertragtede Grand Départ-trofæ som bevis på, at touren indledes i Danmark næste år.

Champs-Élysées/Nyborg: Nu er der under et år til det helt store højdepunkt i dansk sportshistorie: Tour de Frances start, Grand Départ, i Danmark.

Blot 2,6 kilometer er den rene fynske distance, som verdens bedste cykelryttere skal kæmpe sig gennem som afslutning på 2. etape, efter de har taget turen over Storebæltsbroen.

Interessen for at følge det på tæt hold er stor. Overnatningssteder i både Nyborg og omegn melder om udsolgt. Om ikke andet til natten lige efter etapen afsluttes i Nyborg, den 2. juli 2022.

Annonce

Spørger man de gængse hotelbooking-sider på internettet som f.eks. Hotels.com, bekræfter de også, at man skal til Odense eller Kerteminde for at finde et ledigt værelse.

- Vi får totalt fuldt hus her på Nyborg Strand, og det gør andre hoteller her i omegnen også. Om hoteller i Odense, Kerteminde og Svendborg også får udsolgt er for tidligt at sige noget om. Det kommer nok an på vind og vejr lige op til løbet, spår hoteldirektør og formand for Nyborg Turistforenings, Henrik Grimstrup Larsen.

Han ser frem til den helt store folkefest i anledning af cykelløbet.


Ud over alle turisterne som overnatter på hotellerne, kommer der givetvis også en masse mennesker og overnatter ved venner og familie.

Henrik Grimstrup Larsen


- Ud over alle turisterne som overnatter på hotellerne, kommer der givetvis også en masse mennesker og overnatter ved venner og familie. Og så er der jo også de 16.000 motionister som tre uger forinden, kører etapen helt eller delvist som optakt. Jeg tror på at vi får rigtig meget positiv omtale for Nyborg ud af det her, fortæller hoteldirektøren.

Nu er der blot et år til Tour de France går i gang, og nu har de danske arrangører også modtaget det officielle trofæ, som bekræfter det. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Han oplyser samtidig, at hotellerne i videst muligt omfang har forsøgt at sælge to nætter ad gangen til gæsterne. Det er samtidig et forsøg på at lette adgangen til Nyborg op til og efter etapen. På selve løbsdagen er der nemlig en forventning om tung trafik.

Trofæ til danske byer

Som bevis på, at det næste år er Danmarks tur til at indlede cykelløbet, har de danske tour-arrangører netop været en tur på Champs-Élysées i Paris for at modtage det eftertragtede Grand Départ-trofæ.

Trofæet blev overrakt til den danske delegation under afslutningsceremonien for årets Tour de France. Det bliver fra efteråret 2021 cyklet rundt i en særlig gul Tour de France-ladcykel mellem start- og målbyerne for dér at blive udstillet. Første stop bliver i Sønderborg Kommune d. 17. august 2021. Dernæst følger en længere tur rundt i de danske tour-byer.

- Når cykelrytterne ræser gennem vores smukke danske byer og landskab, vil store dele af sportsverdenen og ikke mindst de mange millioner af tour-fans kigge med. Med Jonas Vingegaard, som netop er blevet nummer 2 i årets tour, vil det tage Tour de France-glæden til helt nye højder i Danmark, siger Lars Weiss (S), bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark.

Tour de France i Danmark

Tour de Frances tre første etaper i 2022 køres i Danmark.

Rytterne begynder med en enkeltstart i København den 1. juli. Ruten er 13 kilometer lang.

Anden etape køres dagen efter og går fra Roskilde til Nyborg. Den er 199 kilometer lang.

Sidste etape i Danmark går fra Vejle til Sønderborg. Her skal rytterne cykle 182 kilometer.

Efter at være nået til Sønderborg den. 3 juli indtræffer er der hviledag, hvorefter løbet flytter til Frankrig.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Campingvogn stod i flammer, så nabovognene smeltede: - Folk skyndte sig at tømme dem for gasflasker og sikre stedet

Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for ulovlig markedsføring af flere varer

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Annonce