Annonce
Nyborg

Nyborg Kunstværksted inviterer indenfor til kunst og juleknas

En slags jule-kunst-installation. En julenisse og et lys ovenpå et af Lars Fuhrs malerier. Det markerer, at Nyborg Kunstværksted inviterer indenfor til kreativ julehygge. Pr-foto.

Nyborg: Det er ikke julemandens værksted - men derimod de lokale kunstneres værksted, der byder på julehygge lørdag den 23. november.

Nyborg Kunstværksted vil gerne vise folk i byen, hvad de går og pusler med, og derfor holder de åbent værksted med arbejdende kunstnere i tiden fra klokken 10 til 16.

Og når arrangementet nu er kommet til at ligge i op mod julemåneden, har kunstnerne valgt at give den godt med julehygge og byde på gløgg og godter til børnene, som også selv får mulighed at udfolde sig blandt andet med at lave glas-ting. Ungerne kan i øvrigt godt regne med at blive afbrudt i arbejdet omkring klokken 11, hvor man venter besøg af julemanden.

Nyborg Kunstværksted er gammel Nyborg-institution, der holder til i det gamle børnehospital på Provst Hjortsvej. Det er et populært sted for folk med lyst til kreativ udfoldelse. Der er helt fyldt op med knap 30 medlemmer, og derfor er der venteliste for nye medlemmer, oplyser Lars Fuhr fra kunstværkstedet.

Kunstnerne arbejder med sten, metal, glas, keramik billedkunst og grafik.

Nyborg Kunstværksted holder til på adressen Provst Hjortsvej 9a - indgang fra bagsiden af bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Annonce