Annonce
Nyborg

Nyborg Kommune fik kæmpe overskud i 2020

Borgmester kenneth Muhs (V) giver medarbejderne i Nyborg Kommune en stor del af æren for det positive regnskab for 2020. Arkivfoto: Vibeke Volder
Intet tyder på, at der bliver behov for at slække på den kommunale service de kommende år. Tværtimod er Nyborg Kommunes kassebeholdning vokset til langt over 300 millioner kroner. Borgmester advarer dog mod at bruge løs af pengene.

Nyborg: 2020 var på mange måder et rædseslsår.

Ud over store menneskelige omkomstninger har corona-krisen kostet mange penge, og det gælder også for Nyborg Kommune.

Alligevel endte kommunens regnskab for 2020 i et stort plus på hele 125 millioner kroner på driften. Til sammenligning havde politikerne budgetteret med overskud på under det halve, nemlig 50 millioner kroner.

Med godt 324 millioner på bankbogen var kommunens kassebeholdning ved årets udgang også større end forventet, og borgmester Kenneth Muhs (V) tøver da heller ikke med at betegne resultatet som "meget tilfredsstillende".

- Det glæder mig meget, at vi fastholder den gode økonomi, hvor vi er gældfri som blot en ud af tre kommuner i Danmark. Det er med til at cementere det, vi gik ud og sagde i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger, nemlig at der ikke bliver behov for at indføre nye besparelser, siger han.

Der er med andre ord ikke udsigt til, at der bliver slækket på den kommunale service de næste fire-fem år, forudser borgmesteren.

Han advarer dog samtidig mod at tro, at man blot kan bruge løs af de mange rare penge.

- Jeg er sikker på, at der vil komme mange forslag fra partierne til nye initiativer frem mod dette års budgetforhandlinger. Men man skal huske på, at der også kommer en tid efter corona, hvor der bliver behov for nye indsatser, for eksempel i forhold til at bekæmpe ensomhed, bemærker han.

Meldingen skal til gengæld ikke tolkes som om, Nyborg Kommune vil gå ind og støtte enkelte brancher eller grupper af virksomheder. Det må kommunen nemlig ikke.

- Det, vi har gjort i stedet for, er blandt andet at fremskynde anlægsopgaver for på den måde at holde gang i hjulene, forklarer han.

Med til historien om kommunens lyserøde regnskab hører også, at langt størstedelen af pengene i kassebeholdningen allerede er "lovet" væk i forbindelse med tidligere beslutninger. Der er nemlig tale om investeringer i mursten og lignende, som man ikke nåede i 2020, og som man derfor har været nødt til at skubbe foran sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce