Annonce
Nyborg

Nyborg Kommune får ny ungepolitik

Den 18-årige næstformand for Nyborg Kommunes Ungeråd, Niels Grønlund, glæder sig over Nyborg Kommunes nye ungepolitik. Foto: Kristian Duch
Nyborg Kommune har netop vedtaget en ny ungepolitik. Ungepolitiken er et tiltag, der har til formål at skabe plads og medbestemmelse for alle unge i kommunen.
Annonce

Nyborg: Ud af et indbyggertal på 32.012 personer, bor der 3694 unge fra 15 til 25 år i Nyborg Kommune.

Disse 3694 unge kan måske allerede nu begynde at se frem til et mere aldersinkluderende Nyborg, efter byrådet har vedtaget en ungepolitik, der skal skabe rum for mere medbestemmelse for de østfynske unge.

Ungepolitikken, der har ligget på tegnebrættet i omtrent halvandet år, er opstået i et samarbejde mellem fem ungerepræsentanter, embedsfolk samt politikere fra Nyborg Kommunes byråd.

Og den helt centrale vision for ungepolitikken er, at der skal skabes politik af de unge for de unge.

Annonce

En mere mangfoldig kommune

Én af fortalerne for Nyborg Kommunes ungepolitik er 18-årige Niels Grønlund, der er næstformand for Nyborg Kommunes Ungeråd.

Selvom der allerede eksisterer en børne- og ungepolitik i Nyborg Kommune, har der ifølge Niels Grønlund længe været behov for en politik specifikt målrettet de unge - for det er ikke altid lige let for unge at få et ord indført i kommunen.

- Mange unge i Nyborg Kommune føler, at der er langt fra idé til handling. Mange ender i arbejdsløshed, kriminalitet og stoffer, og flere unge føler, at de ældre indbyggere forsøger at få de unges ønsker fortiet, fortæller Niels Grønlund.

Helt grundlæggende mener Niels Grønlund desuden, at de unge mangler steder at samles og gå hen.

Og selvom der både er et ungdomsråd og et ungdomshus i Nyborg, mener han, at der mangler helt centrale, politiske rammer for unge i kommunen.

- Med ungepolitiken skal vi favne meget bredt. Vi har lavet en rundspørge om de unges ønsker, og vi har også diskuteret nogle konkrete tiltag. Lige nu har vi dog kun fastlagt de rammer, vi skal arbejde ud fra, fortæller Niels Grønlund.

Annonce

Grundlag for fremtidens tiltag

Det er ikke kun Niels Grønlund, der kan se frem til, at Nyborg Kommune snart får en ny ungepolitik.

Én af de andre fremsynede tænkere bag initiativet, Tilde Nielsen (V), gik nemlig i sin tid specifikt til kommunalvalg på, at de unge i Nyborg Kommune skal have bedre vilkår.

Tilde Nielsen har selv været med til at udarbejde den nye ungepolitik, og ifølge hende skal der ske jævnlige opdateringer på det, politikken arbejder på at forbedre.

- Ungepolitikken skal være 4-årig. Det vil sige, at den skal opdateres hvert fjerde år. Men de konkrete handlingsplaner er 2-årige og skal opdateres mere jævnligt end selve ungepolitikken, som mere fungerer som et skelet for de konkrete tiltag, forklarer hun.

Desuden forklarer Tilde Nielsen, at ungepolitiken vil inddrage andre af Nyborg Kommunes eksisterende instanser for unge.

Her nævner hun, at man vil tage både ungehuset og ungdomsrådet med på råd, fordi begge er meget centrale dele af ungdomsmiljøet i Nyborg Kommune.

Tilde Nielsen forklarer, at man har brugt de sidste to år på at færdiggøre ungepolitikken, og at man nu vil begynde at arbejde med politikkens mere konkrete tiltag.

Byrådet vedtog enstemmigt den nye ungepolitik på sit sidste møde før sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce