Annonce
Nyborg

Nyborg-hoteller jubler over travl juli

Hotel Hesselet har haft en 50 procent stigning i juli-omsætningen sammenlignet med samme periode sidste år. Tendensen er den samme på flere af byens andre hoteller. Foto: Kasper Riggelsen
Modsat Nyborg Strand har byens øvrige hoteller valgt at holde åbent hen over sommeren. Og det har givet pote. Men hotellerne efterlyser samtidig nye retningslinjer. Uden dem bliver det svært at afholde de arrangementer, som er udskudt på grund af corona-krisen.
Annonce

Nyborg: Efter et forår, som gjorde rigtig ondt på hotelbranchen, er der igen optimisme at spore hos Nyborgs hoteller.

Det skyldes ikke mindst det store antal sommergæster i juli måned, der flere steder ser ud til at være på højde med sommeren 2019. Eller endog endnu bedre.

Således også hos det lille byhotel Villa Gulle, der råder over 23 værelser.

- Da restauranterne åbnede igen i starten af juni, gik det helt amok med bookninger af værelser. Sommeren sidste år var helt exceptionel, men i år har være på højde med den. Måske har den oven i købet været lidt bedre. Det er helt vildt, fortæller indehaver Gulle Simonsen, der har drevet hotellet i snart 24 år.

Med sine 23 værelser er Villa Gulle byens mindste hotel. Men også her har man mærket corona-krisen. Ifølge indehaver Gulle Simonsen er der tale om et tab i millionklassen. Foto: Kasper Riggelsen


Hvis der ikke bliver lempet på afstandskravene, så er hele sommerens omsætning blot en lille dråbe i et meget stort hul. For så risikerer vi at miste det hele i efteråret, når vi skal aflyse størstedelen af vores møder og konferencer

Christina Petersson, hotelchef på Hotel Hesselet i Nyborg


Hos en af de helt store strandhoteller, Sinatur Hotel og Konference, er billedet det samme.

- Vi har haft en rigtig flot juli måned, selv om vejret ikke har været noget at skrive hjem om. Flere af vores gæster er oven i købet kommet tilbage flere gange i løbet af sommeren. Det hænger måske sammen med, at de er trygge ved den måde, som vi har håndteret kravene til hygiejne på. Men det har nok også pyntet på vores juli, at Nyborg Strand har haft lukket i samme periode, siger hotelchef Anne Julie Maymann.

Annonce

En tand for spændende

Selv lægger hun skjul på, at det har været et kæmpe arbejde at gøre hotellet klar til at modtage gæster oven på corona-krisen.

Samtidig peger hotelchefen på behovet for, at myndighederne kommer med nye retningslinjer. Sker det ikke, bliver det mere end svært for hotellet at afvikle de mange møder og konferencer, som man har været nødt til at udskyde til efteråret.

- Selv om vi har haft en god juli, så er det ikke højsæson for os. Vi skal primært tjene vores penge i foråret og i efteråret. Og hvis ikke vi snart hører noget fra regeringen om afstandskravene, så bliver det lige en tand for spændende, konstaterer hun.

På et af byens andre standhoteller, Hotel Hesselet, går man også og venter utålmodigt på nyt fra regeringens side. Ifølge hotelchef Christina Petersson har man haft en belægning i juli, der ligger hele 50 procent højere end sidste år ved samme tid.

- Samtidig har vi fordoblet vores omsætning i juli sammenlignet med 2019. Så det har været en fuldstændig formidabel sommer med alle værelser fyldt op fra start til slut. Vi har heldigvis god plads og har overholdt de restriktioner, vi har skullet, for eksempel i forbindelse med bespisning. Det er bare foregået over et større område. Til gengæld kunne vi godt have brugt nogle flere værelser, for vi er blev væltet helt omkuld, fortæller hun.

- Men hvis der ikke bliver lempet på afstandskravene, så er hele sommerens omsætning blot en lille dråbe i et meget stort hul. For så risikerer vi at miste det hele i efteråret, når vi skal aflyse størstedelen af vores møder og konferencer, tilføjer hotelchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce