Annonce
Nyborg

Nyborg-hotel melder alt udsolgt til touren

Stemningen var god på pressemødet i sidste uge, der fandt sted på Hotel Sinatur Storebælt i Nyborg. Til højre ses løbsdirektør Christian Prudhomme og til venstre erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), mens borgmester Kenneth Muhs (V) har taget opstilling i midten af begivenhederne. Foto: Kim Rune.

Samtlige værelser på Hotel Sinatur Storebælt er på booket til lørdag den 3. juli 2021, hvor Tour de France-feltet kommer til Nyborg. På over halvdelen af værelserne skal der bo cykelryttere, som deltager i løbet. Som fungerende formand for turistforeningen er hoteldirektør Jan G. Larsen dog mere optaget af, hvordan byen som helhed kan drage fordel af den store begivenhed.

Nyborg: - Det her er ikke bare en enkelt appelsin i turbanen. Vi taler om flere kasser. Det vælter jo ned i hovedet på os med eksponering.

Sådan siger Jan G. Larsen, direktør for Sinatur Hotel Storebælt, oven på sidste uges store nyhed om, at Tour de France-feltet kommer til Nyborg lørdag den 3. juli 2021, hvor bæltbyen danner ramme om afslutningen på anden etape af det prestigefyldte cykelløb.

Han var selv til stede ved pressemøde i Nyborg, der fandt sted på netop Sinatur Hotel Storebælt. Her gjorde løbsdirektør Christian Prudhomme det soleklart for de mange fremmødte journalister, at Nyborg var valgt som målby, fordi den ligger lige efter Storebæltsbroen.

Rytterne kommer til at køre lige forbi hotellet, der samtidig ligger mindre end to minutters gang fra idrætscentret, hvor flere tusinde journalister og Tour de France-organisationens egne ansatte vil have base.

I alt forventes langt over 50.000 personer at besøge Nyborg på selve dagen. Jan G. Larsen, der samtidig er fungerende formand for turistforeningen i Nyborg, lægger da heller ikke skjul på, at det har skabt en enorm interesse for at booke et værelse.

Det begyndte allerede torsdag morgen, og hotellet kan nu melde alt udsolgt om lørdagen, som altså ligger mere end to år ud i fremtiden, mens der endnu er få pladser tilbage fredag.

Hoteldirektør Jan G. Larsen har masser af ideer frem mod Tour de France i 2021. Men han opfordrer til at slå koldt vand i blodet. Arkivfoto: Trondur Dalsgard

"The Big Picture"

Blandt dem, der har sikret sig mulighed for overnatning fra lørdag til fredag, er en del af Tour-feltet. I alt råder Sinatur Hotel Storebælt over 230 sengepladser fordelt på 115 dobbeltværelser, og over halvdelen af værelserne er på forhånd reserveret til cykelryttere.

- Vi har kolleger i branchen, der ikke tør tage bestillinger ind, der ligger mere end 12 måneder ud i fremtiden. Det tør vi godt. Og der er ingen tvivl om, at vi bliver Tour de France-hotel i den weekend. Vi har mange, mange planer. For eksempel kunne jeg være fristet til at lukke parkeringspladsen af og sætte både tribuner og telte op, fordi vi ligger lige ud til ruten. Men vi skal også passe på, at det ikke går for stærkt. Først og fremmest skal vi have styr på vores inbooking, og det får vi i løbet af de kommende to-tre uger. I 2021 sker der også det, at slottet åbner igen, og hvad vil det få af betydning. Derfor skal vi bruge den kommende tid til at tænke os godt om, forklarer hoteldirektøren.

Som konstitueret formand for turistforeningen lægger samtidig stor vægt på, at hele Nyborg skal have glæde af den store begivenhed - ikke kun Sinatur Hotel Storebælt.

- Det handler om at se på "The Big Picture", hvis vi skal opleve en positiv effekt af Tour de France på lidt længere sigt. Valgte vi alene at fokusere på, hvad der er godt for Sinatur, vil effekten være langt mere begrænset.

- Vi taler altså om den største sportsbegivenhed, som vi kan få til Danmark. Når vi taler om eksponering er der næsten ikke noget at sammenligne Tour de France med. Jeg ved godt, at vi har et slot. Men da jeg kom til Nyborg for seks år siden, vidste jeg ikke noget til Nyborg Slot. Men jeg kendte Tour de France, og vidste også godt, hvor stort det er. Derfor håber jeg, at vi kan bruge lejligheden til at få eksponeret byen og vise, at Nyborg kan noget andet end det, den er kendt for. Det kunne for eksempel være at skabe opmærksomhed omkring de mange lokale fødevareproducenter, siger Jan G. Larsen.

Annonce

Nyborg skal lære af andre

Selv er han ikke i tvivl om, at der er store gevinster at hente for hele Nyborg, hvis man samarbejder om at få det maksimale ud af Tour de France.

- Det handler ikke om den halve dag, den ene time eller de 20 minutter, hvor cykelrytterne befinder sig i Nyborg. Vi er nødt til at se nærmere på, hvad andre værtsbyer har gjort, og hvad de har fået ud af det. Er der noget, vi kan kopiere, og hvad kan vi finde på af nye tiltag. Det er kun fantasien, der sætter grænser, bemærker han.

Hoteldirektøren erkender omvendt, at Nyborg som turistby får svimlende travlt frem mod 2021, hvor man kan fejre ikke mindre end tre store begivenheder: Tour de France, indvielsen af Nyborg Slot efter den omfattende ombygning samt 750 års jubilæum som købstad.

- Derfor kunne jeg da godt have drømt om, at vi fik Tour de France et år før. Eller at slottet kunne åbne i 2020 i stedet for, at det hele falder samtidig. Omvendt er jeg ikke i tvivl om, at langtidseffekterne af slottet bliver enorme. For det flytter sig jo ikke, men bliver liggende her, konstaterer han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

For abonnenter

Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Annonce