Annonce
Nyborg

Nyborg-hotel melder alt udsolgt til touren

Stemningen var god på pressemødet i sidste uge, der fandt sted på Hotel Sinatur Storebælt i Nyborg. Til højre ses løbsdirektør Christian Prudhomme og til venstre erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), mens borgmester Kenneth Muhs (V) har taget opstilling i midten af begivenhederne. Foto: Kim Rune.

Samtlige værelser på Hotel Sinatur Storebælt er på booket til lørdag den 3. juli 2021, hvor Tour de France-feltet kommer til Nyborg. På over halvdelen af værelserne skal der bo cykelryttere, som deltager i løbet. Som fungerende formand for turistforeningen er hoteldirektør Jan G. Larsen dog mere optaget af, hvordan byen som helhed kan drage fordel af den store begivenhed.

Nyborg: - Det her er ikke bare en enkelt appelsin i turbanen. Vi taler om flere kasser. Det vælter jo ned i hovedet på os med eksponering.

Sådan siger Jan G. Larsen, direktør for Sinatur Hotel Storebælt, oven på sidste uges store nyhed om, at Tour de France-feltet kommer til Nyborg lørdag den 3. juli 2021, hvor bæltbyen danner ramme om afslutningen på anden etape af det prestigefyldte cykelløb.

Han var selv til stede ved pressemøde i Nyborg, der fandt sted på netop Sinatur Hotel Storebælt. Her gjorde løbsdirektør Christian Prudhomme det soleklart for de mange fremmødte journalister, at Nyborg var valgt som målby, fordi den ligger lige efter Storebæltsbroen.

Rytterne kommer til at køre lige forbi hotellet, der samtidig ligger mindre end to minutters gang fra idrætscentret, hvor flere tusinde journalister og Tour de France-organisationens egne ansatte vil have base.

I alt forventes langt over 50.000 personer at besøge Nyborg på selve dagen. Jan G. Larsen, der samtidig er fungerende formand for turistforeningen i Nyborg, lægger da heller ikke skjul på, at det har skabt en enorm interesse for at booke et værelse.

Det begyndte allerede torsdag morgen, og hotellet kan nu melde alt udsolgt om lørdagen, som altså ligger mere end to år ud i fremtiden, mens der endnu er få pladser tilbage fredag.

Hoteldirektør Jan G. Larsen har masser af ideer frem mod Tour de France i 2021. Men han opfordrer til at slå koldt vand i blodet. Arkivfoto: Trondur Dalsgard

"The Big Picture"

Blandt dem, der har sikret sig mulighed for overnatning fra lørdag til fredag, er en del af Tour-feltet. I alt råder Sinatur Hotel Storebælt over 230 sengepladser fordelt på 115 dobbeltværelser, og over halvdelen af værelserne er på forhånd reserveret til cykelryttere.

- Vi har kolleger i branchen, der ikke tør tage bestillinger ind, der ligger mere end 12 måneder ud i fremtiden. Det tør vi godt. Og der er ingen tvivl om, at vi bliver Tour de France-hotel i den weekend. Vi har mange, mange planer. For eksempel kunne jeg være fristet til at lukke parkeringspladsen af og sætte både tribuner og telte op, fordi vi ligger lige ud til ruten. Men vi skal også passe på, at det ikke går for stærkt. Først og fremmest skal vi have styr på vores inbooking, og det får vi i løbet af de kommende to-tre uger. I 2021 sker der også det, at slottet åbner igen, og hvad vil det få af betydning. Derfor skal vi bruge den kommende tid til at tænke os godt om, forklarer hoteldirektøren.

Som konstitueret formand for turistforeningen lægger samtidig stor vægt på, at hele Nyborg skal have glæde af den store begivenhed - ikke kun Sinatur Hotel Storebælt.

- Det handler om at se på "The Big Picture", hvis vi skal opleve en positiv effekt af Tour de France på lidt længere sigt. Valgte vi alene at fokusere på, hvad der er godt for Sinatur, vil effekten være langt mere begrænset.

- Vi taler altså om den største sportsbegivenhed, som vi kan få til Danmark. Når vi taler om eksponering er der næsten ikke noget at sammenligne Tour de France med. Jeg ved godt, at vi har et slot. Men da jeg kom til Nyborg for seks år siden, vidste jeg ikke noget til Nyborg Slot. Men jeg kendte Tour de France, og vidste også godt, hvor stort det er. Derfor håber jeg, at vi kan bruge lejligheden til at få eksponeret byen og vise, at Nyborg kan noget andet end det, den er kendt for. Det kunne for eksempel være at skabe opmærksomhed omkring de mange lokale fødevareproducenter, siger Jan G. Larsen.

Annonce

Nyborg skal lære af andre

Selv er han ikke i tvivl om, at der er store gevinster at hente for hele Nyborg, hvis man samarbejder om at få det maksimale ud af Tour de France.

- Det handler ikke om den halve dag, den ene time eller de 20 minutter, hvor cykelrytterne befinder sig i Nyborg. Vi er nødt til at se nærmere på, hvad andre værtsbyer har gjort, og hvad de har fået ud af det. Er der noget, vi kan kopiere, og hvad kan vi finde på af nye tiltag. Det er kun fantasien, der sætter grænser, bemærker han.

Hoteldirektøren erkender omvendt, at Nyborg som turistby får svimlende travlt frem mod 2021, hvor man kan fejre ikke mindre end tre store begivenheder: Tour de France, indvielsen af Nyborg Slot efter den omfattende ombygning samt 750 års jubilæum som købstad.

- Derfor kunne jeg da godt have drømt om, at vi fik Tour de France et år før. Eller at slottet kunne åbne i 2020 i stedet for, at det hele falder samtidig. Omvendt er jeg ikke i tvivl om, at langtidseffekterne af slottet bliver enorme. For det flytter sig jo ikke, men bliver liggende her, konstaterer han.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Værtshus i modvind over jobopslag: - Jeg har aldrig nogensinde bedt hende om at skrive 'babser'

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Fyn For abonnenter

Køreelever i tomgang: 17-årige Agnes har ventet en måned på at komme til køreprøve - frygter at glemme det, hun har lært

GOG

GOG-komet tog ikke telefonen da landstræneren ringede

Kultur For abonnenter

Fynsk spillested skifter spor: - Vi har sgu været for dårlige til at hyre kvinder

Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Odense For abonnenter

Mon komiske Ali er hentet ind som konsulent på Odense Letbane

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 19. oktober

GOG For abonnenter

Poul er manden bag den særlige GOG-kultur: - Samværet er det vigtigste. Alt andet er bare pladder

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Assens For abonnenter

42-årig på anklagebænken for grov vold mod kæreste: Puttede stoffer i drink, snittede hende med køkkenkniv og klippede hendes lange hår af

Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Nyborg

Mysteriet, der ingen ende vil tage: Hvem ejer vippefyret - og er det i virkeligheden en knaldstation?

Annonce