Annonce
Nyborg

Nyborg har brug for nytænkning

Læserdebat: Et butikscenter med boksbutikker, mødelokaler etc. på Lynfrosten, og som blandt andet markedsføres ud mod motorvejen, kan meget vel trække mange besøgende og handlende – også til midtbyen og dermed skabe meromsætning eller fastholde omsætning i Nyborg.

Tænk på en dynamisk tilgang og tiltrækning, der vil vise sig ind mod vores smukke bymidte, når folk kører af motorvejen for at tanke eller spise ved Circle K og MacDonald's.

Det er bare et plus, for jeg tænker nu mest på kommunens indbyggere, som nu og i fremtiden skal have et attraktivt handelsliv i Nyborg.

Det er umuligt at holde liv i bymidtens butikker, som vi kender i dag, hvis der ikke tænkes nyt og gøres noget helt andet. Nyborg Handels og Socialdemokratiets strategi (eller mangel på samme) er den samme strategi, som nu i årevis og i mange byer har vist sig ikke at fungere.

Der er brug for nytænkning og ny strategi, som skal tilpasses de ændrede handelsvaner, som borgere og forbrugere (også på Østfyn) har tillagt sig over tid, og tilpasses fremtidens generationer. Man kan ikke stoppe udviklingen. Men man kan se den som en medspiller og lægge strategien derefter.

Gøres der ikke noget drastisk for at tiltrække kunder, vil den udsultning af butikker i midtbyen, som foregår, helt sikkert lukke flere butikker hurtigere og give en markant kedeligere og mindre attraktiv handels-bymidte.

Fremtidens borgere vil have skøn natur og et attraktivt handelsliv. Vi har det hele i Nyborg.

Naturen vil altid være der. Vi skal også sikre, at det attraktive handelsliv er der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce