Annonce
Nyborg

Nyborg Gymnasium indfører korps af corona-vagter

Henrik Vestergaard Stokholm, rektor på Nyborg Gymnsium, har i disse timer travlt med at samle et korps af corona-vagter. Arkivfoto: Michael Bager
Fra og med onsdag skal alle ansatte på Nyborg Gymnasium bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på skolen. Samtidig opfordres eleverne til at gøre det samme. Korps af unge skal sikre, at de nye regler bliver overholdt.
Annonce

Nyborg: Mandag kom det frem, at Nyborg Kommune er sat under skærpet opsyn, fordi der er konstateret 10 nye corona-smittede på blot en uge.

Det får nu Nyborg Gymnasium til at indføre ekstra skrappe regler, fortæller rektor Henrik Vestergaard Stokholm til Fyens Stiftstidende.

I løbet af tirsdagen modtag alle ansatte og elever et brev med de nye retningslinjer. Som noget nyt får de ansatte påbud om at bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på skolen eller er sammen med elever, der ikke er fra deres egen klasse.


Vores elever er kvikke. Men der er en risiko for, at man glemmer at holde afstand, og det vil vi gerne undgå

Henrik Vestergaard Stokholm, rektor på Nyborg Gymnasium


Samtidig opfordres eleverne til at gøre det samme. Der er dog ikke tale om et egentligt påbud for elevernes vedkommende.

- Det kan dog blive næste skridt, hvis udviklingen fortsætter. Eller hvis en af vores egen elever bliver konstateret smittet. Så træder påbuddet i kraft med det samme. Men indtil videre har vi altså valgt at se tiden an, siger han.

Annonce

Fuldt hus

Mandag var første skoledag efter sommerferien, og for første gang i lang tid er der fuldt hus på gymnasiet. Faktisk har man aldrig været flere indenfor - nemlig cirka 1200 personer fordelt på 17.000 kvadratmeter.

Derfor er det særlig vigtigt, at både elever og ansatte husker at overholde de generelle retningslinjer, det vil sige at holde afstand og sikre en god håndhygiejne, understreger Henrik Vestergaard Stokholm.

Til at hjælpe sig vil skolen som noget nyt indføre et korps af corona-vagter. I løbet af tirsdagen lykkedes det at finde cirka 10 unge mennesker, der allerede fra onsdag morgen og 14 dage frem vil gå rundt på skolen to og to.

De skal blandt andet være med til at sikre, at eleverne ikke klumper sammen, og at man husker at holde til højre på gangene, fortæller rektoren.

Det sker i en erkendelse af, at de unge mennesker kan have svært ved at huske de mange regler.

- Vores elever er kvikke. Men der er en risiko for, at man glemmer at holde afstand, og det vil vi gerne undgå, siger han.

Annonce

Nervøse lærere

Nyborg Gymnasium bestilte allerede i sidste uge en stor portion mundbind, men tirsdag formiddag havde man stadig ikke modtaget et eneste. Meldingen senere på dagen lød dog på, at man vil have cirka 2000 eksemplarer klar til brug onsdag morgen.

Torsdag forventes et tilsvarende antal mundbind at ankomme, så man burde været dækket ind indtil videre, konstaterer rektoren.

Eleverne skal i udgangspunktet holde sig til deres stamklasser, mens de ansatte på skolen er i berøring med mange flere i løbet af en dag. Og det har skabt utryghed og bekymring blandt lærerne.

- De er især nervøse for at komme for tæt på eleverne. Det gælder på gangene, men også inde i klasserne. Her skal lærerne holde to meters afstand, men det kan være svært, hvis man gerne vil hjælpe en elev, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce