Annonce
Debat

Nyborg gør det nemmere at drive virksomhed

Annonce

Coronakrisen har fået mange kommuner til at spørge sig selv, hvordan de kan hjælpe de hårdt prøvede virksomheder og bevare lokale arbejdspladser. Det gælder også kommunerne her på Fyn, og som formand for Dansk Byggeri på Fyn vil jeg gerne sige tak for det.

Der er blevet fremrykket byggeopgaver, betalingen på dækningsafgiften er blevet udsat, ligesom også nogle kommuner har forsøgt at sætte fart på sagsbehandlingen af byggetilladelser.

En anden mulighed er at forhøje grænsen for, hvornår en virksomhed, som skal løse en opgave for kommunen, skal i banken efter en bankgaranti.

Netop det har politikerne i Nyborg gjort og hævet grænsen til først at gælde ved opgaver til to millioner kroner resten af i år. Det er en håndsrækning til de mange virksomheder, som her under coronakrisen er udfordret på deres likviditet.

Uanset om der er coronakrise eller ej, så er det vigtigt at huske på, at garantisystemet er indrettet til større opgaver, hvor der er noget på spil, og ikke til små opgaver. Men det er både dyrt og administrativt besværligt for fx små virksomheder, at løse opgaver for kommunerne, hvis de selv ved mindre opgaver skal i banken efter en garanti først. Og det gælder ikke kun for virksomhederne, det vil også være en administrativ lettelse for kommunerne selv.

Derfor håber jeg, at politikerne i Nyborg også efter coronakrisen vil holde fast i beslutningen om først at stille krav om en bankgaranti ved opgaver til to millioner kroner. Nordfyns Kommune har for flere år siden taget det skridt, og jeg håber, at flere kommuner på Fyn vil gøre det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Nordfyn

Lindy kommer ikke til Bogense fredag

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce