Annonce
Nyborg

Nyborg er klar med dronningens drejebog

Hvor skal publikum og pressen stå, når dronningen kommer til Nyborg? Det er en af mange detaljer, der skal være styr, for dronning Margrethe kommer til byen den 31. maj. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Forberedelserne er i fuld gang til dronning Margrethes officielle besøg i Nyborg den 31. maj. Direktionssekretær Mette Rahbek Larsen har styr på drejebogen.

Nyborg: Intet er overladt til tilfældighederne, når hendes majestæt dronning Margrethe den 31. maj om formiddagen går i land på Kongens Skibsbro i Nyborg. Der bliver tværtimod tale om en folkefest, der er forberedt ned til mindste detalje.

- Man bliver overrasket over, hvor mange detaljer, der egentlig skal være styr på. Men det er altså også mega sjovt det her, siger Mette Rahbek Larsen.

Hun er til daglig direktionssekretær på rådhuset i Nyborg. Og den, der sørger for, at alting klapper og går lige efter drejebogen, når kongeskibet er i farvandet med dronningen om bord.

Annonce
Hun har prøvet det før. Og direktionssekretær Mette Rahbek Larsen synes stadig, det er sjovt at forberede et kongeligt besøg i byen.

Tager scrapbogen frem

Nyborg er det andet af kun to stop på den første del af årets kongelige sommertogt til søs. Sidst, "Dannebrog" havde et officielt ærinde i Nyborg, var i 2009, hvor dronning Margrethe havde nu afdøde prins Henrik med på turen.

Dengang var det også Mette Rahbek Larsen, der havde styr på de kongelige detaljer.

- Og det gør det en lille smule nemmere at gå til. Nu kan jeg tage drejebogen fra sidst frem igen. Og ikke mindst min egen scrapbog, smiler Mette Rahbek Larsen.

Det siger sig selv, at dronningen skal se noget andet, end sidst hun var i Nyborg. Men scrapbogen minder Mette Rahbek Larsen om alt det andet, hun også skal huske.

Alle mulige detaljer

Og der er virkelig meget, der skal være styr på, i god tid inden "Dannebrog" dukker op i indsejlingen til Nyborgs gamle trafikhavn.

- Jeg har en drejebog, jeg arbejder ud fra. Og den indeholder alle mulige detaljer. Det er alt med ankomst af "Dannebrog", hvor den røde løber skal ligge, hvor publikum og pressen skal stå, og hvor skal der være underholdning rundt omkring i byen. Der skal være en modtagelseskomité og styr på alle blomsterne i bedene. Vi skal også finde ud af, hvordan karétruten skal se ud. Og have styr på indkøb af flag, som vi kan dele ud nede på havnen, så der virkelig er fest og farver, når dronningen går i land på Kongens Skibsbro, fortæller Mette Rahbek Larsen.

Og så er det endda kun en del af det, der skal være på plads og i orden, før kongehuset kan godkende Nyborg Kommunes plan for det kongelige besøg.

Der er meget andre småting, der også skal ses til.

Som for eksempel at der er grus til at lægge mellem skinnerne, der hvor jernbanespor krydser byens gader.

Gruset skal sikre, at gardehusarernes heste ikke kommer galt af sted, når de skal eskortere dronningen sikkert gennem byen.

Hvad skal hun se?

Ifølge det foreløbige program for den 31. maj skal dronningen blandt andet besøge Nyborg Slot, det lokale destilleri, Nyborgværkstedet og til folkefest på havnen.

Og også hvad programpunkterne angår, er Mette Rahbek Larsen godt forberedt.

- Jeg har været rundt og tale med folk de steder, vi forventer, at dronningen skal se og besøge. Og der har vi så talt om, hvad det er, dronningen skal se der, hvilke lokaler, hun skal rundt i, og hvem hun skal hilse på. Det er også aftalt, om dronningen skal have overrakt en buket eller en gave. En hel masse små detaljer, forklarer Mette Rahbek Larsen.

- Vi går efter, at det helst skal være folkeligt. Og der er ingen begrænsninger i forhold til, at der er noget, dronningen ikke vil se, tilføjer hun.

Der skal også tages hensyn til det program, der bliver for dronningens besøg i Køge umiddelbart før, kongeskibet sætter kurs mod Nyborg.

- Det er klart, at dronningen ikke skal se en børnehave her, hvis hun også har været i en børnehave i Køge. For nu bare at nævne et tænkt eksempel, siger Mette Rahbek Larsen.

Hun regner i øvrigt med selv at få lejlighed til at hilse på dronningen den 31. maj.

- Ja, det håber jeg da, jeg skal. Dronningen vil jo selvfølgelig køre rundt i sin egen bil, men så er der også nogle følgebiler, hvor kongehuset anbefaler, at sådan en som mig er med, fortæller hun.

Og sådan en som Mette Rahbek Larsen er altså én, som har styr på det hele, når de kongelige er i byen.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce