Annonce
Nyborg

Nyborg efter tour-besøg: Gisp, de stimler jo sammen med rytterne

Hektisk og intenst. Startområdet sydede, da tour-feltet ankom, konstaterede Tue Kempf og de øvrige udsendte fra Nyborg i Nancy. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Målområderne i Tour de France er intense og hektiske og kræver solid plads til at alle tilknyttede og tilskuerne. Nyborg Tour-boss Tue Kempf fik noget at tænke over efter besøget i Nancy.

Nyborg: De sidste minutter på opløbsstrækningen var så hektiske og intense, at Tue Kempf nærmest hev efter vejret, selv om han ikke sad i nogen cykelsaddel, men befandt sig komfortabelt bag VIP-afspærringerne i Nancy eller på det nærliggende hotel med den øvrige kommunale Nyborg-delegation på besøg i Nancy, målby for dette års fjerde etape i Tour de France.

Det var nok så meget det, han blev vidne til efter løbet, der interesserede ham i sin egenskab af Nyborg Kommunes tour-de-france-chef med henblik på løbets afvikling i Danmark om to år.

- Det kom ærlig talt lidt bag på mig, at inden for et meget kort tidsrum blev løbet afsluttet, rytterne tog mod området ved sejrspodiet, og minsandten om ikke tilskuerne og rytterne stimlede sammen. Jeg har aldrig oplevet en sport, hvor udøvere og tilskuere kommer så tæt på hinanden, sagde Tue Kempf efter løbet i Nancy.

Iagttagelsen er væsentlig i forhold til indretning af målområdet i Nyborg kort efter broen, når løbet i 2021 kommer til Danmark.

- Der er to ting, vi skal have styr på. For det første skal der være godt med plads til, at rytterne kan komme til ved opløbet, sejrsceremonien og møderne med pressen og publikum lige efter. Og så skal vi have styr på det flow, tilskuerne udviser, altså hvordan deres adfærd er, hvor og hvordan de begiver sig hen og hvornår. Det er alt sammen noget, vi skal bruge megen tid på at gennemtænke, sagde Tue Kempf.

Annonce
De tre indledende etaper, Grand Depard, af Tour de France 2021, køres i Danmark: Det sker således:

Første etape: 13 kilometers rundstækninger i København 2. juli.

Skal rømmes hurtigt

I samme forbindelse noterede Tue Kempf, at pladsen, mandskabet og vejnettet skal være af en sådan karakter, at det hele kan rømmes meget hurtigt.

- En ting er, at en sport som Tour de France er virkelig hurtig og eksplosiv i sin afslutning, noget andet er, at det er selve arrangementet og de tilknyttede mennesker også. Der gik kun lidt over en halv time efter løbets afslutning, før de første ryttere, deres hold, deres tourbusser og deres lastbiler var på vej ud af byen og hen til det næste sted eller deres hoteller. Det gik lynende hurtigt, og det skal også kunne lade sig gøre hos os. Det bliver en meget vigtig detalje at få det med i indretningen af opløbsstedet, siger Tue Kempf.

Officielt tiltræder han ikke stillingen som Nyborgs tour-boss før 1. august, men løbet om to år var allerede godt forankret inde i hjerneskallen på ham, da han mandag og tirsdag i denne uge deltog i den studietur, de danske værtsbyer foretog til dette års Tour de France i blandt andet Nancy.

Nyborg er en af målbyerne , når Tour de France kommer til Danmark.

Rytterne forventes i mål på Storebæltsvej sidst på eftermiddagen lørdag den 3. juli - i 2021.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce