Annonce
Nyborg

Nyborg: Dyr, kommunal badebro er er ubrugelig efter en enkelt sæson

Sådan ser den et år gamle badebro ud her ved starten af badesæsonen. Alt det, der ses på billedet skulle befinde sig ude i vandet, men kun det yderste af bro-anlægget når ud i Storebælt. Resten er solidt plantet i sandet. Foto: Mogens Rasmussen.
Sidste år indviede Nyborg Kommune to nye badebroer. Den ene af broerne - den på Fyns Badestrand - fik kun én sæson, for stranden ved Knudshoved har ændret sig så meget, at broen ikke længere kan nå ud i vandet.
Annonce

Nyborg: Som en strandet hval ligger et af Nyborgs præstige-projekter fra sidste år: En smart og dyr badebro, der skulle gøre badelivet ved Fyns Badestrand nær Storebæltsbroen endnu mere spændende for badegæsterne.

Men i år bliver broen ikke til meget sjov, for naturkræfterne ville det anderledes. Broen, der altså blev indviet i forsommeren 2018, ligger nu så langt inde på land, at kun det aller yderste af broen når ud i vandet.

Det er ikke, fordi broen har flyttet sig, men der er kommet så meget nyt sand til i bugten nord for Storebæltsbroen, at badebroen har mistet sin mening. Og der er tale om et solidt byggeri i beton og stål, som ikke lige lader sig flytte.

- Lige nu har vi ikke noget bud på, hvad der skal ske med broen. Men vil prøver at finde ud af, hvor badebroen kan placeres, så den bliver til glæde folk igen, indrømmer gruppeleder Elisabeth Oxenbøll Sørensen, Natur- og Miljøafdelingen på rådhuset.

Sådan skulle den nye badebro ved Fyns Badestrand uden for Nyborg have fungeret. Det lille firkantede legebassin mellem de tre broer ligger i dag inde på land og kan højest bruges som sandkasse. PR-tegning.
Annonce

Et dynamisk sted

- Men hvordan kan det ske, at en dyr badebro kun fungerer én sæson, før den ligger ubrugelig, omgivet af sand?

- Kommunen havde rådgivere på projektet, og det ville selvfølgelig have været dejligt, hvis de havde advaret mod placeringen. Kystdirektoratet var også med i processen, men de forholdt sig kun til det lovgivningsmæssige. Kystzonen er jo et dynamisk sted, og stranden forandrer sig fra år til år, siger Elisabeth Oxenbøll Sørensen.

Nyborg Kommune brugte 1,2 millioner kroner på to badebroer, der efter et langt tovtrækkeri med Kystdirektoratet blev indviet sidste år. Den anden bro, der ligger længere mod nord ved restaurant Lieffroy, ligger stadig, hvor den skal, og er i øvrigt netop nu ved at blive gjort klar til sommeren.

Allerede sidste sommer var der i øvrigt klager over broen ved Fyns Badestrand. Broen er formet som en firkant med et lille bassin i midten, men her var der ofte så meget tang netop her, at ingen kunne bruge broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce