Annonce
Nyborg

Nyborg: Dyr, kommunal badebro er er ubrugelig efter en enkelt sæson

Sådan ser den et år gamle badebro ud her ved starten af badesæsonen. Alt det, der ses på billedet skulle befinde sig ude i vandet, men kun det yderste af bro-anlægget når ud i Storebælt. Resten er solidt plantet i sandet. Foto: Mogens Rasmussen.
Sidste år indviede Nyborg Kommune to nye badebroer. Den ene af broerne - den på Fyns Badestrand - fik kun én sæson, for stranden ved Knudshoved har ændret sig så meget, at broen ikke længere kan nå ud i vandet.

Nyborg: Som en strandet hval ligger et af Nyborgs præstige-projekter fra sidste år: En smart og dyr badebro, der skulle gøre badelivet ved Fyns Badestrand nær Storebæltsbroen endnu mere spændende for badegæsterne.

Men i år bliver broen ikke til meget sjov, for naturkræfterne ville det anderledes. Broen, der altså blev indviet i forsommeren 2018, ligger nu så langt inde på land, at kun det aller yderste af broen når ud i vandet.

Det er ikke, fordi broen har flyttet sig, men der er kommet så meget nyt sand til i bugten nord for Storebæltsbroen, at badebroen har mistet sin mening. Og der er tale om et solidt byggeri i beton og stål, som ikke lige lader sig flytte.

- Lige nu har vi ikke noget bud på, hvad der skal ske med broen. Men vil prøver at finde ud af, hvor badebroen kan placeres, så den bliver til glæde folk igen, indrømmer gruppeleder Elisabeth Oxenbøll Sørensen, Natur- og Miljøafdelingen på rådhuset.

Annonce
Sådan skulle den nye badebro ved Fyns Badestrand uden for Nyborg have fungeret. Det lille firkantede legebassin mellem de tre broer ligger i dag inde på land og kan højest bruges som sandkasse. PR-tegning.

Et dynamisk sted

- Men hvordan kan det ske, at en dyr badebro kun fungerer én sæson, før den ligger ubrugelig, omgivet af sand?

- Kommunen havde rådgivere på projektet, og det ville selvfølgelig have været dejligt, hvis de havde advaret mod placeringen. Kystdirektoratet var også med i processen, men de forholdt sig kun til det lovgivningsmæssige. Kystzonen er jo et dynamisk sted, og stranden forandrer sig fra år til år, siger Elisabeth Oxenbøll Sørensen.

Nyborg Kommune brugte 1,2 millioner kroner på to badebroer, der efter et langt tovtrækkeri med Kystdirektoratet blev indviet sidste år. Den anden bro, der ligger længere mod nord ved restaurant Lieffroy, ligger stadig, hvor den skal, og er i øvrigt netop nu ved at blive gjort klar til sommeren.

Allerede sidste sommer var der i øvrigt klager over broen ved Fyns Badestrand. Broen er formet som en firkant med et lille bassin i midten, men her var der ofte så meget tang netop her, at ingen kunne bruge broen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce