Annonce
Nyborg

Nyborg dansede den finurlige Fortnite

Der blev danset løs i alle aldergrupper lørdag i Nyborg. Foto: Frederik Nordhagen
Gang i Gaden var en kold, men sjov og hyggelig dag i Nyborg lørdag. Et af de klart mest populære segmenter både for børn og voksne var at deltage i eller overvære instruktionerne i at danse forskellige danse, blandt andet Fortnite.
Annonce

NYBORG: Kan du danse Fortnite-dansen?

Antallet af personer i Nyborg, der kan svare ja på det spørgsmål, skulle gerne være steget med et par stykker efter lørdagens Gang i Gaden arrangement i Nyborg.

Et af de store højdepunkter på dagen var, da en instruktør fra Allingham Dance Team hoppede ind foran scenen for at vise alle, der var interesserede, hvordan man danser nogle forskellige stilarter. Selvfølgelig ville de stilarter ikke være komplette uden en lektion i at danse børnenes store dille, Fortnite-dansen.

To af de børn, der var klar på lidt dans i den kolde oktober-luft var Amalie Maløbaksted og Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Selvom de to unge piger var i aldersgruppen, hvor Fortnite-dansen ofte er ret populær, så var det første gang med de spilbaserede trin for Hannah, og Amalie havde kun prøvet det en enkelt gang.

- Jeg tror mest, det er drengene, der danser den. Drengene i klassen danser den rigtig meget, siger Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Det var ikke kun Fortnite-dansen, der blev danset. Flere andre stilarter som hip-hop og girly style blev også vist frem. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce

Lært gennem spillet

Det tog ikke mange sekunder for de to veninder at fange bevægelserne, som instruktøren viste til en blanding af toner fra blandt andet Justin Timberlake, LMFAO, Justin Bieber og Ed Sheeran, men det med at bevæge sig er heller ikke noget, der er fremmed for dem.

- Jeg danser med Allingham Dance Team til daglig, siger Amalie Maløbaksted.

- Og jeg går til gymnastik, supplerer Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Fortnite-dansen er en dans, der er blevet populariseret gennem det ultrapopulære spil blandt de unge, Fortnite. Det er ikke længere unormalt at se unge vise den frem til eksempelvis sportskampe eller bare et sted, hvor der bliver spillet lidt musik. Amalie og Hannah er dog ikke blandt skaren af unge, der spiller Fortnite, og de har sammenlagt kun prøvet det en enkelt gang imellem de to.

- Jeg har prøvet én gang. Jeg tror de, der kan danse det, har lært det af at spille spillet, forklarer Amalie Maløbaksted.

Fortnite-dansen var dog ikke den eneste dans, som blev trænet lørdag. Sammen med den blev der også danset blandt andet hip-hop og girly style. Og som afslutning på Gang i Gaden-arrangementet viste fire hold fra Allingham Dance Team også sine evner på dansegulvet frem.

Ingen af de fire hold dansede dog Fortnite-dansen.

Mens de unge dansede Fortnite var der længere nede af vejen et par andre, der også kunne et par trin. Foto: Frederik Nordhagen
Dagens instruktør fra Allingham Dance Team havde grund til at være begejstret over sine en-dags elever. Foto: Frederik Nordhagen
De unge prøvede lidt hip-hip, og der var lørdag også et eksempel på, hvor god man kan blive, hvis man fortsætter træningen. Foto: Frederik Nordhagen
Dagens instruktør fra Allingham Dance Team havde grund til at være begejstret over sine en-dags elever. Foto: Frederik Nordhagen
Der var talent at spore blandt de mange dansere lørdag i Nyborg. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce