Annonce
Nyborg

Nyborg dansede den finurlige Fortnite

Der blev danset løs i alle aldergrupper lørdag i Nyborg. Foto: Frederik Nordhagen
Gang i Gaden var en kold, men sjov og hyggelig dag i Nyborg lørdag. Et af de klart mest populære segmenter både for børn og voksne var at deltage i eller overvære instruktionerne i at danse forskellige danse, blandt andet Fortnite.

NYBORG: Kan du danse Fortnite-dansen?

Antallet af personer i Nyborg, der kan svare ja på det spørgsmål, skulle gerne være steget med et par stykker efter lørdagens Gang i Gaden arrangement i Nyborg.

Et af de store højdepunkter på dagen var, da en instruktør fra Allingham Dance Team hoppede ind foran scenen for at vise alle, der var interesserede, hvordan man danser nogle forskellige stilarter. Selvfølgelig ville de stilarter ikke være komplette uden en lektion i at danse børnenes store dille, Fortnite-dansen.

To af de børn, der var klar på lidt dans i den kolde oktober-luft var Amalie Maløbaksted og Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Selvom de to unge piger var i aldersgruppen, hvor Fortnite-dansen ofte er ret populær, så var det første gang med de spilbaserede trin for Hannah, og Amalie havde kun prøvet det en enkelt gang.

- Jeg tror mest, det er drengene, der danser den. Drengene i klassen danser den rigtig meget, siger Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Annonce
Det var ikke kun Fortnite-dansen, der blev danset. Flere andre stilarter som hip-hop og girly style blev også vist frem. Foto: Frederik Nordhagen

Lært gennem spillet

Det tog ikke mange sekunder for de to veninder at fange bevægelserne, som instruktøren viste til en blanding af toner fra blandt andet Justin Timberlake, LMFAO, Justin Bieber og Ed Sheeran, men det med at bevæge sig er heller ikke noget, der er fremmed for dem.

- Jeg danser med Allingham Dance Team til daglig, siger Amalie Maløbaksted.

- Og jeg går til gymnastik, supplerer Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Fortnite-dansen er en dans, der er blevet populariseret gennem det ultrapopulære spil blandt de unge, Fortnite. Det er ikke længere unormalt at se unge vise den frem til eksempelvis sportskampe eller bare et sted, hvor der bliver spillet lidt musik. Amalie og Hannah er dog ikke blandt skaren af unge, der spiller Fortnite, og de har sammenlagt kun prøvet det en enkelt gang imellem de to.

- Jeg har prøvet én gang. Jeg tror de, der kan danse det, har lært det af at spille spillet, forklarer Amalie Maløbaksted.

Fortnite-dansen var dog ikke den eneste dans, som blev trænet lørdag. Sammen med den blev der også danset blandt andet hip-hop og girly style. Og som afslutning på Gang i Gaden-arrangementet viste fire hold fra Allingham Dance Team også sine evner på dansegulvet frem.

Ingen af de fire hold dansede dog Fortnite-dansen.

Mens de unge dansede Fortnite var der længere nede af vejen et par andre, der også kunne et par trin. Foto: Frederik Nordhagen
Dagens instruktør fra Allingham Dance Team havde grund til at være begejstret over sine en-dags elever. Foto: Frederik Nordhagen
De unge prøvede lidt hip-hip, og der var lørdag også et eksempel på, hvor god man kan blive, hvis man fortsætter træningen. Foto: Frederik Nordhagen
Dagens instruktør fra Allingham Dance Team havde grund til at være begejstret over sine en-dags elever. Foto: Frederik Nordhagen
Der var talent at spore blandt de mange dansere lørdag i Nyborg. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce