Annonce
Nyborg

Nyborg dansede den finurlige Fortnite

Der blev danset løs i alle aldergrupper lørdag i Nyborg. Foto: Frederik Nordhagen
Gang i Gaden var en kold, men sjov og hyggelig dag i Nyborg lørdag. Et af de klart mest populære segmenter både for børn og voksne var at deltage i eller overvære instruktionerne i at danse forskellige danse, blandt andet Fortnite.

NYBORG: Kan du danse Fortnite-dansen?

Antallet af personer i Nyborg, der kan svare ja på det spørgsmål, skulle gerne være steget med et par stykker efter lørdagens Gang i Gaden arrangement i Nyborg.

Et af de store højdepunkter på dagen var, da en instruktør fra Allingham Dance Team hoppede ind foran scenen for at vise alle, der var interesserede, hvordan man danser nogle forskellige stilarter. Selvfølgelig ville de stilarter ikke være komplette uden en lektion i at danse børnenes store dille, Fortnite-dansen.

To af de børn, der var klar på lidt dans i den kolde oktober-luft var Amalie Maløbaksted og Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Selvom de to unge piger var i aldersgruppen, hvor Fortnite-dansen ofte er ret populær, så var det første gang med de spilbaserede trin for Hannah, og Amalie havde kun prøvet det en enkelt gang.

- Jeg tror mest, det er drengene, der danser den. Drengene i klassen danser den rigtig meget, siger Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Annonce
Det var ikke kun Fortnite-dansen, der blev danset. Flere andre stilarter som hip-hop og girly style blev også vist frem. Foto: Frederik Nordhagen

Lært gennem spillet

Det tog ikke mange sekunder for de to veninder at fange bevægelserne, som instruktøren viste til en blanding af toner fra blandt andet Justin Timberlake, LMFAO, Justin Bieber og Ed Sheeran, men det med at bevæge sig er heller ikke noget, der er fremmed for dem.

- Jeg danser med Allingham Dance Team til daglig, siger Amalie Maløbaksted.

- Og jeg går til gymnastik, supplerer Hannah Elizabeth Kingo Berg.

Fortnite-dansen er en dans, der er blevet populariseret gennem det ultrapopulære spil blandt de unge, Fortnite. Det er ikke længere unormalt at se unge vise den frem til eksempelvis sportskampe eller bare et sted, hvor der bliver spillet lidt musik. Amalie og Hannah er dog ikke blandt skaren af unge, der spiller Fortnite, og de har sammenlagt kun prøvet det en enkelt gang imellem de to.

- Jeg har prøvet én gang. Jeg tror de, der kan danse det, har lært det af at spille spillet, forklarer Amalie Maløbaksted.

Fortnite-dansen var dog ikke den eneste dans, som blev trænet lørdag. Sammen med den blev der også danset blandt andet hip-hop og girly style. Og som afslutning på Gang i Gaden-arrangementet viste fire hold fra Allingham Dance Team også sine evner på dansegulvet frem.

Ingen af de fire hold dansede dog Fortnite-dansen.

Mens de unge dansede Fortnite var der længere nede af vejen et par andre, der også kunne et par trin. Foto: Frederik Nordhagen
Dagens instruktør fra Allingham Dance Team havde grund til at være begejstret over sine en-dags elever. Foto: Frederik Nordhagen
De unge prøvede lidt hip-hip, og der var lørdag også et eksempel på, hvor god man kan blive, hvis man fortsætter træningen. Foto: Frederik Nordhagen
Dagens instruktør fra Allingham Dance Team havde grund til at være begejstret over sine en-dags elever. Foto: Frederik Nordhagen
Der var talent at spore blandt de mange dansere lørdag i Nyborg. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce