Annonce
Nyborg

Nyborg: 325 børn synger med Pyrus og Odense Symfoniorkester

Der medvirker cirka 325 børn i koret ved hver koncert blandt andet i Nyborghallerne. PR-foto

Odense Symfoniorkester til Nyborg med koncerten "Pyrus - Alletiders nisse"

Nyborg: Forud er gået mange timers forberedelse. Lærerne på en række skoler har besøgt Odense Symfoniorkester, og derefter har de øvet på sangene med elever fra 3.-4. klasse hjemme på skolerne.

Nu er de klar til at medvirke som nissekor i fortællingen om Pyrus. Der medvirker cirka 325 børn i koret til hver koncert, så sammenlagt får omkring 1300 fynske skoleelever fornøjelsen af at medvirke i en julekoncert, når turneen foruden Nyborg også har været i Ejby, Ringe og Odense.

Pyrus blev skabt til TV 2's julekalender i 1994 og er blevet genudsendt flere gange siden. Der er lavet flere forskellige Pyrus-julekalendere samt en biograffilm, og det er den mest sete tv-julekalender nogensinde.

Odense Symfoniorkesters udgave af Pyrus spilles af den unge Magnus Lau Ovesen fra Odense, og nissepigen Kandis spilles af konservatoriestuderende Emma Pilgaard Christiansen, ligeledes Odense. Teksten er skrevet af Martin Miehe-Renard, musikken af Jan Rørdam, Rasmus Skovmand har instrueret og tilpasset historien til koncertbrug, og det er dirigent Martin Nygård Jørgensen, der står i spidsen for Odense Symfoniorkester. Stine Brinch Nielsen, der er producent og pædagogisk ansvarlig ved symfoniorkestret, har stået for planlægningen af koncerterne, kontakten til skolerne og indøvningen af sangene.

Koncerten i Nyborghallerne er 5. december kl. 13.15 og 15. Den varer en time. Billetter koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn. Billetter kan købes på os.billetten.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce