Annonce
Nyborg

Tilladelser trækker ud: Byggeri af ny fabrik forsinket et halvt år

Den kommende fabrik Elysium skal bygges i industrihavnen på Lindholm i det nordvestlige hjørne. Men byggeriet kommer ikke i gang i år. Det trækker ud med tilladelserne.
Miljø- og brandtilladelser tager længere tid end ventet. Derfor må første spadestik til Elysium vente til 2020.

Nyborg: Det bliver ikke i 2019, første spadestik til virksomheden Elysium bliver taget på Nyborg Havn.

Det oplyser den administrerende direktør i Elysium Nordic, Jens Elton Andersen.

Byggeriet af fabrikken, der skal omdanne gamle, udtjente bildæk til energi og til det kostbare kulpulver, carbon black, skulle efter planen være gået i gang her sidst på året, men nu er 1. kvartal 2020 et bedre bud på byggestarten, oplyser Jens Elton Andersen.

- Vi er i fuld gang med at indhente tilladelse efter miljø og brandlovgivningen, og det er måske ikke så overraskende, at det tager lidt længere tid, end vi havde håbet, siger Jens Elton Andersen.

- Men vi venter, at det hele er på plads, så vi kan begynde at bygge i begyndelsen af det nye år, siger han.

Selv om gamle bildæk og kulpulver måske skurer i ørene hos nogen, er den nye fabrik faktisk en del af den grønne omstilling. Ved at omdanne bildækkene med en ny pyrolyse-teknik spares tonsvis af CO2 i forhold til den traditionelle metode til at lave carbon black, der bruges ved fremstilling af gummi til nye bildæk.

Da Jens Elton Andersen i juni mødte de kommende naboer ved et møde på Hotel Storebælt, blev planerne mødt med en blanding af bekymring og imødekommenhed.

Når fabrikken er færdig, vil den beskæftige omkring 30 medarbejdere, og den vil give en del trafik på havnen, for bildækkene vil typisk komme med skib.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce