Annonce
Odense

Ny vinbutik i Odense: Vi vil nørde niche-vine

Det er kun fem dage siden, at Nordicals Odense kunne overdrage nøglerne til Cru Vin. Siden da er der blevet arbejdet på højtryk for at gøre butikken klar til åbningen tirsdag i næste uge. Foto: Cru Vin
Snart åbner byens nyeste vinbutik, Cru Vin. Her står Jacob Atke Hansen, som kommer fra Vinens Verden, klar til at gøre fynboerne klogere på de europæiske vine.

Odense: Alt står snart skarpt hos Cru Vin i Odense.

Lige nu er Jacob Atke Hansen ved at lægge de sidste vinflasker på hylderne, imens nysgerrige odenseanere gør stop foran den nye butik.

Adressen er Kongensgade 50, og åbningsdatoen hedder tirsdag 9. marts.

En dato, som ejer Jacob Atke Hansen og hans kompagnon Frederik Ørbech har set frem til længe.

De to vineksperter og kammerater er gået sammen om at åbne Odenses vinbutik, Cru Vin, hvor Jacob Atke Hansen skal stå for den daglige drift. Han er muligvis et velkendt ansigt for de odenseanere, der har en forkærlighed for vin. Han er nemlig uddannet hos Vinens Verden, hvor han har tilbragt de sidste 10 år.

Men nu var tiden til noget nyt, fortæller han.

- Jeg har været superglad for Vinens Verden, men nu skal jeg noget med et mere specifikt fokus. Cru Vin får ikke et lige så bredt sortiment, og vi får heller ikke så mange lande i butikken, forklarer han.

Annonce

Uafhængig vinhandel

- Vi kommer til at fokusere på Europa – primært på Italien, Spanien, Frankrig, Østrig, Tyskland og Portugal. Men så kommer vi til gengæld til at have rigtig mange forskellige vine fra de steder, lyder det fra Jacob Atke Hansen.

Han lægger stor vægt på, at den nye butik er en uafhængig vinhandel. Det giver nemlig nogle unikke muligheder, mener han.

- Det betyder, at vi kan sælge de vine, som vi selv godt kan lide. I Odense er der ikke så mange uafhængige vinbutikker, fordi de fleste er bundet op på en kæde. Men vi er helt åbne, for vi importerer selv vinene, og kommer der én ind med en vin, som smager fantastisk, har vi mulighed for at tage den ind, siger Jacob Atke Hansen.

Annonce

Rider på en vinbølge

Selvom corona-situationen det sidste år har sat rammerne for de erhvervsdrivende, er medejeren helt tryg ved at skulle åbne butikken på tirsdag. Der er mange mennesker i bybilledet, påpeger han. Og så er odenseanerne i øvrigt blevet helt pjattet med vin, tilføjer han.

- Der er en sindssygt god energi i Odense omkring vin, og der er kommet mange vinbarer- og butikker. Vi er meget inspirerede af vinbaren Lalou, som også viser, at odenseanerne har fået en større interesse i og forståelse for de mere nicheprægede vine. Derfor kommer vi også til at holde en masse vinsmagningerne, når det er tilladt igen, siger Jacob Atke Hansen.

Udover vin kommer Cru Vin også til at forhandle spiritus og specialøl. Butikken åbner første gang dørene på tirsdag 9. marts klokken 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce